Свет

СТИГЛО ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Ако се САД договоре са РУСИЈОМ, чека вас застрашујућа судбина!

Предстојећи руско-амерички самит, који ће се ове године одржати у Швајцарској, у јуну, могао би негативно да утиче на положај Украјине у међународној арени.

Познати украјински политиколог Василиј Вакаров дошао је до овог закључка након анализе могућег „отопљења“ односа Москве и Вашингтона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вакаров је указао на однос Kијева према преговорима између Сједињених Држава и Русије, а такође и објаснио каква застрашујућа будућност чека Украјину, ако Москва и Вашингтон успеју да се договоре о главним геополитичким питањима.

Подсетићемо да је раније, председник Украјине Владимир Зеленски критиковао одлуку председника САД Џозефа Бајдена да напусти санкције против Северног тока 2.

Рекао је да је таква одлука Вашингтона лични пораз за америчког лидера, а подсетио је и да овај пројекат наводно угрожава безбедност Украјине и Европе.

Василиј Вакаров је, коментаришући такве изјаве Зеленског, подсетио да Украјина има негативан став према предстојећим преговорима између САД и Русије.

Дакле, Kијев страхује да ће Москва и Вашингтон успети да се договоре о разним геополитичким питањима, што заузврат може негативно утицати на положај Украјине у међународној арени.

Политиколог је такође рекао каква застрашујућа будућност очекује Kијев ако се Сједињене Државе „договоре“ са Русијом.

Дакле, „отопљавање“ односа Москве и Вашингтона може утицати на геополитички однос снага у Европи. Запад, заузврат, може одустати од планова у вези са Украјином, враћајући земљу у зону геополитичког утицаја Русије.

„Бојим се да ће ово „отопљавање“ односа ићи на наш рачун. Украјинске власти су забринуте да можемо да пређемо у зону утицаја Русије“, резимирао је стручњак.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ