Србија

Стигло упозорење! УПАЉЕН МЕТЕО АЛАРМ НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ! Не излазите из куће!

НЕСТАБИЛНО време са сунчаним интервалима, али и повременим пљусковима са грмљавином обележиће и дане пред нама.

Нестабилно време са сунчаним интервалима, али и повременим пљусковима са грмљавином обележиће и дане пред нама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због грмљавине и кише данас ће у целој Србији бити на снази жути метео аларм, што значи да време може бити потенцијално опасно. Метео аларм ће и сутра бити упаљен за већи део земље, сем у Банату, Бачкој, Срему и Београду.

Како је наведено у објашњењу за жути метео аларм, на званичном сајту Републичког хидрометеоролошког завода Србије, „временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“

Током данашњег дана најнижа температура биће од десет до 17, највиша од 24 до 28 степени.

У Београду ће данас бити променљиво облачно и топло време, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином, уз слаб и умерен ветар. Јутарња температура биће око 17, највиша око 26 степени.

Да нас чека променљиво и нестабилно време најавио је и метеоролог Ђорђе Ђурић.

– У недељу знатно више облака. Већ од јутра умерено до претежно облачно, а понегде и са слабом кишом. Током дана променљиво облачно са локалним пљусковима и грмљавином, а средином дана и после подне понегде се очекују и краткотрајне грмљавинске олује. Максимална температура од 23 до 29 степени. У Београду до 26. Биће и веома спарно јер ће и релативна влажност ваздуха бити повећана, а ветар слаб – навео је Ђурић.

У понедељак на северу суво и претежно сунчано, а у осталим пределима променљиво облачно са локалним пљусковима и грмљавином. Биће мало свежије у односу на викенд.

 

Извор:  Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ