Свет

Ово нико није очекивао! НЕМАЧКИ НАУЧНИЦИ СУ УПРАВО ОБЈАВИЛИ ЧУДНУ ЧИЊЕНИЦУ О ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОРОНЕ! Свет у шоку!

Комбинација различитих врста вакцина против корона вируса значајно повећва ефикасност када је реч о стварању имунитета, саопштио је јуче Сарски универзитет у Немачкој.

Након студије спроведене на 250 особа које су као прву вакцину примиле вакцину АстраЗенеке, а као другу Бионтек-Фајзер, забележена је осетно већа ефикасност у стварању имунитета него код особа које су примиле обе дозе вакцине АстраЗенеке, наводи се у саопштењу Универзитета Сарске у Сарбрикену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Различите вакцине доносе већи број антитела, а оваква комбинација, како се наводи, постиже већу ефикасност и од двоструке комбинације вакцина Бионтек-Фајзер.

Код вакцинисања различитим вакцинама долази до стварања много већег броја антитела и тзв. Т станица, пренео је хрватски портал Индеx.хр.

Аутори студије, који су, према властитим наводима, били изненађени непобитним резултатом, препоручују вакцинацију различитим врстама вакцина.

Бионтек-Фајзер спада у новију генерацију такозваних мРНА вакцина, док АстраЗенека припада традиционалној групи такозваних векторских вакцина.

Како наглашавају научници са Сарског универзитета, актуална студија би требало да буде оснажена, како би се дошло до нових сазнања што се тиче ефикасности и по полу или старосној доби.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ