Русија Србија

Ситуација је алармантна! Није добро,Србија ће морати да бира! ЗАМЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ РУСИЈЕ ЈАСАН! Ево шта нас чека!

Тренутно смо сведоци формирања ни мање ни више него „новог светског поретка“, са постојећим међународним правним системом који пуца и државама које заузимају страну у новом Хладном рату, рекао је заменик министра одбране Русије за РТ

Генерал-пуковник Александар Фомин говорио је за РТ уочи 9. Московске конференције о међународној безбедности, која би требало да се одржи 22-24. јуна у Москви. Догађај окупља војне званичнике и стручњаке за безбедност из различитих земаља, а око 49 држава је већ потврдило своје учешће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предстојећа конференција је изричито нестраначки догађај и земље су позване да учествују без обзира на њихов тренутни однос са Русијом, изјавио је Фомин.

– На форуму дајемо реч не само партнерима који деле наше приступе решавању главних светских проблема, већ и противницима, земљама са којима је данашња сарадња на минимуму или једнака нули – рекао је Фомин.

Дискусије попут оних на московском форуму посебно су важне током изазовних времена, додао је званичник, јер светски политички и безбедносни пејзаж тренутно доживљава историјске помаке, док се „стари“ светски поредак распада.

– Данас смо сведоци формирања новог светског поретка. Видимо тенденцију да земље бивају увучене у нови Хладни рат. Државе се деле на „нас“ и „њих“, с тим да су „они“ у доктринарним документима недвосмислено дефинисани као противници.“

– Постојећи систем међународних односа и безбедносни оквир се систематски уништава. Улога међународних организација као инструмената колективног одлучивања у области безбедности се смањује – рекао је Фомин.

Током протеклих неколико година, посебно под бившим америчким председником Доналдом Трампом, више међународних споразума је престало да постоји. У ствари, остао је само један главни споразум између Вашингтона и Москве – нови уговор СТАРТ – након што се амерички председник Џо Бајден сложио да га продужи за још пет година.

Појава нових система наоружања, као и напори неких држава да ратовање уведу у подручја која га никада раније нису видела, додатно убрзавају појаву „новог светског поретка“, приметио је Фомин.

– Појављују се фундаментално нове врсте оружја које радикално мењају однос снага у савременом свету, а ратовање улази у нова подручја – у космос и сајбер простор. То, наравно, доводи до промене принципа и метода ратовања – додао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Восток/РТ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ