Србија

Србија у шоку! ОТКРИВЕНО КОМЕ ЈЕ ПРИПАДАО КОКАИН ЗАПЛЕЊЕН НА МАЛТИ! Товар дроге вредне више од 100 милиона евра шверцовао…

Товар кокаина, чија се вредност процењује на више од 100 милиона евра, а који је заплењен је на Малти, у контејнеру са бананама, припадао је огранку „кавачког клана“, који је похапшен пре две недеље у Словенији, ексклузивно сазнају „Новости“

Крајња дестинација баснословног товара била је лука у Копру. Велика колицина наркотика, цију је набавку и кријумчарење финансирао клан из Котора, као и њихови сарадници Вељко Беливук и Марко Миљковић, требало је да буде растурена на територији Аустрије и Немачке. Хапшењем чланова групе ова дрога је практично била ничија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, захваљујући полицијским информацијама канал је пресечен одмах на Малти. Заплењено је рекордних 740 килограма кокаина који би, по проценама, уличном продајом донео 100 милиона евра, а контејнер у којем је дрога нађена био је на путу из Еквадора ка Словенији, преноси Тимес оф Малта. Како се наводи, уз остали терет прегледано је 1.080 кутија банана, од чега је 37 кутија са бананама садржала укупно 740 пакета кокаина, где је лабораторијски утврђено да се ради о кокаину врло високе чистоће.

Ради се о рекордној заплењеној количини кокаина у средоземној држави, већој од прошлогодишње заплене од 612 килограма дроге на броду који је путовао на линији Еквадор-Колумбија-Либија. Иначе, на тертиорији Словеније ухапшено је прошлог месеца око 60 особа, осумњичених да су чланови кавачког клана, међународне криминалне групе са седиштем у Црној Гори, који има огранак и у Словенији, а делује и у Србији и другим европским државама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ