Србија

УДАРНО! На Космету терористички потенцијал? „Могућ повратак 1.999 припадника војних и полицијских снага Србије“

На КиМ постоји терористички потенцијал који може у сваком тренутку да се активира, каже један од потписника Кумановског споразума Обрад Стевановић.

Он појашњава да се резолуцијом 1244 Савета безбедности УН даје могућност за повратак 1.999 припадника војних и полицијских снага Србије, а не 999 како се често говори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На конференцији „Агресија НАТО на СРЈ и нови хладни рат“, обележено је 22 године од завршетка НАТО бомбардовања и потписивања Кумановског споразума, за који генерал Стевановић каже да није потписан са НАТО вец са представницима УН.

„Резолуцијом 1244 мандат војне мисије КФОР је неограничен све док Савет безбедности УН не одлучи другачије“, каже Стевановић.

Представник Србије на преговорима у Рамбујеу, Никола Шаиновић, навео је да се 1998. године радило на јачању самоуправе на Космету и омогућавању да се Албанци образују на свом језику.

Каже да се ситуација кретала ка успостављању договора са албанским представником Ибрахимом Руговом, али да се све убрзо променило, када је, како наводи, запад почео да подржава терористе тзв. ОВК.

„Сада се жели да се политичари, који су изашли из ОВК, пошаљу у Хаг и на тај начин почисти радикализам, а онда да на њихово место дођу умерени политичари, али те умерене снаге су, након 20 година, истрошене“ каже Шаиновић.

Шаиновић наводи да су одредбе, које садржи резолуција 1244 Савета безбедности УН, тадасњој делегацији СРЈ биле доња црта у преговорима у Рамбујеу и поставља питање зашто те услове нису дали већ тада него је уследило бомбардовање СРЈ.

На конференцији је било речи о последицама корисчења осиромашеног уранијума баченог током НАТО бомбардовања и да Србија после Цешке и Пољске има највећу стопу смртности од малигних болести.

Управо овај податак износи професорка на Медицинском факултету у Београду Даница Грујичи, оцењујући да се против тадасње СРЈ водио хемијски рат.

„На нашу земљу бачено је 15 тона забрањеног оширомашеног уранијума и то је права еколошка катастрофа“, рекла је Грујичић, указујући да је НАТО бомбардовао и хемијска постројења и да је то својеврстан пример екоцида.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ