Свет Србија

УДАРНО! Настао хаос! ФБИ ТРЕНУТНО У СРБИЈИ: У акцији „Тројански штит“ пало 800 људи! Ево шта се дешава!

У ВЕЛИКОЈ акцији ФБИ названој „Тројански штит“, у којој је широм Европе ухапшено више од 800 криминалаца, „пало“ је и 18 Срба.

Како се сазнаје, српске службе су од јула прошле године биле интензивно укључене у највећу акцију до сада и све време су од тада пратиле комуникацију српских криминалаца преко криптоване апликације „Аном“ која им је лукаво подметнута! Ухапшени криминалци, бавили су се трговином великих количина наркотика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Припадници ФБИ последњих неколико дана налазе се у Србији и сарађују са нашим службама и прате комуникацију многих истакнутих чланова српског подземлја.

Подсетимо, у светским медијима јуче је као бомба одјекнула информација да је ФБИ у протекле две године, преко лажне апликације пратио све поруке криминалаца који су је користили. Криминалци су мислили да се дописују преко криптоване апликације којој нико не може да приступи, ни не слутећи да ју је направио и, преко сведока-сарадника, подметнуо ФБИ!

У овој акцији до сада је ухапшено више од 800 осумњичених за диловање дроге, планирање ликвидација и бројних других тешких кривичних дела, а заплењено је преко 48 милиона долара, што у готовини што у криптовалутама.

Како је функционисао „Аном“

„Аном“ је једино могао да буде инсталиран на телефонима који су купљени на црном тржишту. Како преносе светски медији, с тих телефона није било могуће обављати позиве нити слати мејлове, а комуникација се вршила искључиво порукама између оних који су такође имали ову апликацију. Па је тако било потребно да криминалац познаје другог криминалца како би уопште могао да дође до телефона са овом апликацијом.

 

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ