Србија

НАШ ЧУВЕНИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА: Ево колико ће још трајати олује и пљускови, чега да се чувамо

МЕТЕОРОЛОГ Недељко Тодоровић гостујући у Београдској хроници открио је каква је најновија временска прогноза за наредне дане, али је причао и о УВ зрачењу и чега све треба да се чувамо.

– До понедељка киша и грмљавина, благи пад температуре у недељу и понедељак у Београду. Оно што морате да знате када је у питању сунчано време, не значи да је УВ зрачење високо ако има сунца. Прошле зиме и прошло лето УВ зрачење било је врло слабо па је било пожељно сунчати се да би се створио Д витамин због имунитета. Сунце још није „прорадило“ пуним интензитетом. Последњих дана УВ зрачење скоро да се и не мења. Међутим, то опет не значи да треба лежати на сунцу цео дан јер је инфрацрвена компонента опасна током дужег временског периода – објаснио је Тодоровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упозоравајућа временска прогноза РХМЗ

РХМЗ је издао упозорење на грмљавину и пљускове са појавом града у Србији.

Како наводе, наредних сати биће јаки конвективни развоји на подручју Кучева, планине Црни Врх, између Костолца и Пожаревца, као и на југозападу у области Рашке условљаваће местимично пљускове и грмљавину са појавом града краткотрајно праћен и олујним ветром.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ