Русија

Свет у страху! СУХОЈИ СУ КРЕНУЛИ, РУСИЈА НЕМА ШТА ДА ЧЕКА – КАЛИЊИНГРАД ЈЕ НА МЕТИ! Москва почела допремање ловаца! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб

Русија је почела да допрема борбене авионе у Калињинградску област, а ускоро стижу и обалски ракетни ситстеми „Бастион“ и „Бал“

Руска Балтичка флота добија ловце сухоје Су-30СМ из додатне производне серије који ће ојачати ваздухопловство у Калињинградској области, преноси Известија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Балтичка флота је већ опремљена једном ескадрилом Су-30. Део је 4. гардијског јуришног ваздухопловног пука са седиштем у Калињинграду, центру истоимене руске области коју на Западу називају „руским бодежом у срце Европе“.

„Такође се разрађује питање додатног размештања у региону обалских ракетних система „Бастион“ и „Бал“. О њима још нема коначне одлуке. Сухоји Су-30СМ могу да се боре на небу, а ако је потребно, погађају и морске и копнене циљеве“, подсећа Известија.

Овакве акције Русије последица су све веће концентрације НАТО снага у близини граница Руске Федерације, као и додатног распоређивања ловаца Ф-35 у близини руских граница, јаваљу руски медији који прате војна питања.

„Јачање западног војног округа проглашено је приоритетом у контексту НАТО-ове активације и вежби великог обима у близини руских граница, као и доласка нових ловаца, укључујући Ф-35, у службу европских земаља. Поред испоруке додатне серије Су-30СМ, сада се чека одлука о распоређивању ракетних система“.

Крајем маја руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да војна претња наставља да расте у западном стратешком правцу. Према његовим речима, земље НАТО-а предвођене Сједињеним Државама повећавају интензитет летова стратешке авијације, присуство ратних бродова са крстарећим ракетама и повећавају број њихових вежби.

Почетком јуна на Балтику је започела велика вежба Балтопс-2021. У њима учествује око 4.000 војника из 16 земаља НАТО-а, 60 бродова и бродова, као и 40 авиона.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ