Регион

Настао хаос! СРУШИО СЕ МИГ 29, ОБОРИО ГА НАТО ТОКОМ ВЕЖБЕ?

Лидер бугарске ванпарламентарне странке „Атака“ Волен Сидеров сматра да је авион МиГ-29 који се јуче срушио током вежби у Црном мору могао бити оборен, преноси телевизија Алфа

– Желео бих да кажем неколико речи о мишљењу странке ‘Атака’ о бугарском ловцу МиГ-29 који је оборен или је пао – то још није познато, у Црно море на војним вежбама НАТО-а – рекао је Сидоров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је подсетио да се недавно на војним вежбама такође догодио инцидент са учешћем америчких војника који су грешком упали у фабрику уља у селу Чешнегирово.

– С тим у вези јуче смо свим медијима послали наш став, а то је да би све војне вежбе НАТО-а на нашој територији требало да буду хитно обустављене, а америчке базе затворене (има се у виду заједничка база НАТО-а у Бугарској) – рекао је лидер странке.

Странка „Атака“ такође иницира прикупљање потписа за одржавање референдума на коме ће Бугарима предложити да гласају за продужетак чланства у НАТО или излазак из Алијансе.

Сидеров је још јуче изјавио да је могуће да су авион оборили, и то војници НАТО-а.

– Да ли су информације из војних кругова о томе да је срушени авион коришћен као мета снага НАТО-а поуздане – написао је јуче Сидеров.

Подсетимо, засад нема званичне верзије о разлозима пада авиона. Према речима министра одбране Бугарске Георгија Панајотова, авион и наоружање су били исправни.

Бугарски Миг-29 срушио 9. јуна током вежбе изнад Црног мора током вежбе „Шабла 2021″.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ