Србија

Скандалозна одлука! ДАРИЈИ КИСИЋ ЗАБРАЊЕН ДОЛАЗАК!

Приштинске власти забраниле су министарки за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарији Кисић Тепавчевић да посети Косово и Метохију, иако је најава за посету послата на време и у складу са свим процедурама, саопштио је вечерас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић

Проф. др Кисић Тепавчевић је у склопу својих редовних активности требало да сутра и прекосутра, као професор Медицинског факултета Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици, на Катедри за епидемиологију одржи испит студентима треће године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Професорка Кисић-Тепавчевић је долазак на Косово и Метохију најавила у својству професора, а не у својству министра, наводи се у Петковићевом саопштењу.

Међутим, власти у Приштини вечерас су без икаквог образложења или разлога, преко приштинског официра за везу одбиле да проф. Кисић-Тепавчевић дозволе сутрашњу посету, којој Приштина на овај начин брутално спречава одлазак на посао.

Истовремено, без образложења је одбијена и молба групе од 39 ходочасника из централне Србије који су за предстојећи викенд желели да обиђу више светиња на Косову и Метохији, наводи директор Канцеларије за КиМ..

По среди је наставак бруталног кршења постигнутих споразума о слободи кретања и споразума о посетама договорених и потписаних у Бриселу између Београда и Приштине.

Скандалозном политиком забрана и баријера Приштина по ко зна који пут демонстрира своје антицивилизацијско опредељење и јасно ставља до знања да се противи свему српском.

Очигледно је да приштински политичари на челу са Аљбином Куртијем немају ваљану аргументацију са којом би дошли за преговарачки сто у Бриселу следеће недеље, па се сада служе оваквим потезима који директно поткопавају дијалог.

Европска унија као гарант потписаних споразума и посредник у дијалогу не сме остати нема на овакве једностране потезе Приштине и очекујем њихову јасну реакцију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ