Србија

Срби на ногама! „СПОМИЊЕ СЕ НОВИ СПОРАЗУМ“ Бајден грешком открио план напада на Србију!

Према ономе што смо могли чути ових дана од саговорника у САД, уредба коју је потписао амерички председник Џозеф Бајден представља ажурирање већ постојећих мера из 2001. и 2003. године, рекао је амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић.

Он је за канал „Вести“, на питање на кога се у уредби мисли, рекао да не би било дипломатски да говори у име државе која је такву одлуку донела али оно што се читајући уредбу може приметити јесте да је у њој експлицитино споменута Албанија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Такође је и чињеница да се у њој спомиње резолуција 1244. и Дејтонски споразум, као и Преспански споразум за разлику од ранијих периода када је био само Охридски споразум. Те нијансе говоре да постоје и размишљања о томе из којих потенцијално праваца ми могла да дође дестабилизација региона, која како аутори уредбе кажу, њоме треба да буде спречена“, истакао је Ђурић.

Упитан шта очекује од Бајденове турнеје по Европи и да ли ће се САД укључити у дијалог Београда и Приштине одговорио је да је кључна крилатица коју је претходних неколико дана чуо у Вашингтону та да треба дати снагу Европи да решава регионална питања.

„Мислим да се то уклапа у ширу концепцију политике нове америчке администрације која жели да ојача своје савезништво са Евопском унијом али и појединачно са државама унутар саме Европе“, рекао је он и додао и да се однос према дијалогу Београда и Приштине примарно види као европска одгворност.

Међутим, како је указао то никако не значи искључивање улоге САД из свега овога.

„Они су веома заинтересовани за дијалог Београда и Приштине али примарну улогу у томе виде на Бриселу“, закључио је Ђурић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ