Србија

Није могла да прећути! МАРИН ЛЕ ПЕН УПОЗОРИЛА СРБЕ: Немојте да улазите у ЕУ, ОНИ САМО ЖЕЛЕ ДА ВАМ УЗМУ…

Француска политичарка Марин ле Пен, председница десничарске националистичке странке Национално окупљање и једна од главних противница председника Емануела Макрона на наредним председничким изборима, указала је на тренд да се широм света, укључујући ЕУ и Француску, урушава ауторитет државе.

Ле Пен додаје да с обзиром на тоталитарне екцесе у функционисању уније израња насиље које логиком хаоса потискује владавину закона и да Србија нема интерес да се интегрише у ЕУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Водећа француска опозиционарка је у интервјуу за Новости нагласила да исламистичка идеологија и екстремизам притисцима, претњама и уценама, намећу тоталитарни теократски режим у којем би појединци и народи били подређени правилима новог верског поретка.

Подсетила је да се њена партија бори против политичког система ЕУ који је „политички усмерен на САД“ и оцењује да с обзиром на „тоталитарне екцесе у функционисању уније Србија нема интерес да се интегрише“.

– Тај систем ЕУ игнорише национални суверенитет и примењује политику уцена и претњи, рецимо, против Мађарске и Пољске, само због тога што су те две земље са правом одбиле да им се намећу мигрантске квоте. Принцип проширења је заправо процес преноса суверенитета и разводњавања националног идентитета – указала је Ле Пенова.

Марин ле Пен је санкције ЕУ уведене против Русије оценила као „самовољу, историјски контрасмер и геополитичку грешку“.

– Наши односи с Русијом су од суштинског значаја за ублажавање међународних криза и борбу против исламског фундаментализма, а поред тога Русија је и важан трговински партнер. Жеља да се Русија искључи из дијалога између нација довешће до продубљења међународних криза и геополитичког и економског ћорсокака – упозорила је председница десничарске националистичке странке Национално окупљање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ