Србија

Руси упутили поруку због које ће Запад побеснети! РУСИЈА ЈАСНА, БИЋЕ ОНАКО КАКО КАЖЕ СРБИЈА!

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је на пресс конференцији поновила да се Русија залаже за решење косовоског питања на начин који одговара српском народу и на основу Резолуције СБ УН 1244

Једно од питања на тицало се писања појединих српских медија који су након састанка Ивице Дачића и министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова пренели да је Лавров рекао ће се Москва сложити са било каквом одлуком која одговара Београду, али да притом није спомињана Резолуција 1244 као основа за решавање питања Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овакве измишљотине су искључиво на савести аутора. Или аутори немарно следе руски став, или га намерно искривљују. Наша земља на свим нивоима редовно даје коментаре по овом питању у актуелним међународним приликама. Ви лично и српски медији добро знате нашу позицију. Током година није претрпела никакве промене. Залажемо се за постизање одрживог и обострано прихватљивог решења Београда и Приштине на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН-а. Она мора бити у складу са међународним правом и добити одобрење Савета безбедности УН-а, јер се ради о обезбеђивању међународног мира и сигурности. Заиста, више пута смо на свим нивоима истицали да ћемо се сложити са таквом одлуком која одговара српском народу. Али још једном ћу нагласити да је једноставно немогуће не видети наше позивање на Резолуцију 1244 Савета безбедности УН-а.

 

 

 

 

 

 

Извор: Восток.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ