Србија

Ударно! Вучић се хитно обратио нацији: ПРВИ ПУТ НЕ ЗНАМ ШТА БИХ ВАМ РЕКАО! Председник шокиран после разговора у Бриселу! Тражили су нам…

Председник Србије Александар Вучић учествовао је данас у новој рунди дијалога Београда и Приштине у Бриселу, а након разговора рекао је да су Албанци тражили да хитно и одмах чују када ћемо да признамо независно Косово

– По први пут не знам шта бих вам рекао. Договорено је да се до краја јула настави дијалог на највишем нивоу. То је нека ствар која би гарантовала мир на дужи период, све остало је излишно коментарисати – рекао је Вучић на почетку обраћања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Три важне вести су, да албанска страна не жели да испуни своје обавезе, дакле не желе да формирају Заједницу српских општина, тражили су да одмах сазнају када ћемо признати независно Косово и сматрају провокацијом то што Срби присуствују литургијама – рекао је Вучић.

Истичући неодговорност друге стране, председник Србије признао је да се плаши, услед превелике дозе нерационалности са стране Албанаца.

– Све што сма рекао је у много блажој форми, нисам видео рационалан приступ, а ми ћемо наставити тако. Веома сам уплашен, видео сам са колико одговорности ћемо морати да се суочавамо у будућности. Ја на оваквом састанку нисам присуствовао – додао је председник.

Не постоји ништа важније за нас од осигуравања сигурности и безбедности за наше људе – рекао је председник.

– Људи, ја оваквом састанку нисам присуствовао. Никакве везе са реалношћу и одговорношћу.

Истакао је да је Курти дошао да га пута када ће признати независност Косова и Метохије, а одговор председника Србије био је – „никада“.

– Е, тада се он детонирао – рекао је Вучић.

Истиче да је Србија испунила све обавезе и све што је од ње захтевала Европска унија.

– Данас смо од њих чули да је Исус рођен 14. фебруара, то први пут чујемо. Понудили смо све, и рекли смо им да ћемо дати све о жртвама што им треба, али они нису желели да разговарају о томе, они су желели да разговарају о Вељку Одаловићу. Србија неће престати да разговара о дијалогу – рекао је председник.

Председник Србије најавио је још један састанак крајем јула.

– Посвећени смо дијалогу, наставићемо да радимо на дијалогу, а ово данас није личило на дијалог. До краја јула очекујемо следећи састанак, а у међувремену ће тимови разговарати. Ми смо прихватили све што је рекла ЕУ – настављао је председник Србије.

Говорећи о коректности ЕУ током састанка, председник Србије је још једном подвукао да ће Србија да настави да даје све од себе, али да осећа бојазан, јер је свестан ко управља у Приштини.

– ЕУ је била коректна, интервенисала је када је требало, немам шта да кажем. Они су ишли до тога да не може да буде Заједница српских оштина, они су предлагали савет националних мањина, као што Србија има своје националне мањине. Надам се да ће Борељ пренети Џозефу бајдену како је сзаправо било. Надам се да ће бити фер и да ће изаћи са јасним ставовима. Уплашен сам за судбину Срба на КиМ јер сам сада свестан ко управља у Приштини, али да, ми ћемо дати све од себе – поручио је председник.

Председник је подсетио да није задовољан суштином разговора, и да је Курти дошао са јасном намером да провоцира, позвавши се на европске представнике који могу да потврде која страна је била за конструктиван разговор.

– Суштина је најважнија, а ја суштином нисам задовољан. Ако човек дође да провоцира, да изазове реакцију Београда, или моју личну, не, ми нећемо да напуштамо, наставићемо да разговарамо. Питајте европске представнике ко је хтео дијалог и ко је био конструктиван – рекао је председник за крај разговора.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ