Србија

Хитно! УХАПШЕН ДИРЕКТОР МОЋНЕ СРПСКЕ КОМПАНИЈЕ: Полиција га убацила у ЦРНУ ЛИМУЗИНУ!

Српска полиција у сарадњи са УКП и безбедносном агенцијом, по налогу Тужилаштва ухапсила је одговорна лица предузећа за подземну екслоатацију угља„Ресавица“ због постојане сумње да су предузеће оштетили за 40 милиона

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба положаја ухапшени су Марко Вучковић (1984), одговорно лице Јавног предузећа за подземну екслоатацију угља „Ресавица“ и В. П. (1984) одговорно лице предузећа „Рембас транс“ ДОО Ресавица, док се З. В. (1969) одговорно лице „Империа компани А3 плус“ ДОО из Београда терети за кривично дело прање новца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, кривична пријава поднета је против 55-годишњег мушкраца из предузећа „Рембас транс“ због сумње да је учинио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Осумњичени се терете да су у периоду од маја 2018. године до новембра 2020. године, организовали наводну набавку већег броја аутобуса и радних машина за потребе предузећа „Рембас транс“ ДОО из Ресавице од предузећа „Империа компани А3 плус“ ДОО из Београда, док је ЈП за Подземну експлоатацију угља „Ресавица“ предузећу „Империа компани А3 плус“ на име депозита као гаранције за реализацију наведеног посла испоручило угаљ из свог производног асортимана, уплатило новац и уступило потраживања у укупном износу од 47.591.172 динара, иако предузеће „Империа компани А3 плус“ није извршило уговорену испоруку возила и радних машина, већ је испоручило само један аутобус.

На овај начин они су, како се сумња, оштетили ЈП за ПЕУ „Ресавица“ за укупно 39.519.699 динара и омогућили стицање протиовправне имовинске користи предузећу „Империа компани А3 плус“ Београд у износу од 24.519.699 динара, као и стицање противправне имовинске користи одговорном лицу предузећа „Империа компани А3 плус“ ДОО Београд.

Осумњиченима је одређено задржавање 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ