Спорт

Надал је одустао! ЂОКОВИЋ ОВО НИЈЕ МОГАО НИ ДА САЊА: Новаку отворен пут до календарског слема, злата на ОИ и ореола најбољег свих времена!

ПОШТО је Рафаел Надал одустао од Вимблдона (трава) и Олимпијских игара (које се играју на бетону) како би одморио тело после напора на Ролан Гаросу и сезони на шљаци, сада се Новак Ђоковић и званично пита за све.

Што се Федерера, тиче, Швајцарац ће тешко бити после операције и дуге паузе озбиљно конурентан Ђоковићу, који је тренутно машина која са 34 године гази и 12 година млађе играче

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руку на срце, ту су Стефано Циципас, Данил Медведев, Саша Зверев и плејада младих “вукова”, али Србин је тај који би могао да по први пут у каријери дође до “календарског гренд слема”, односно да освоји сва четири велика турнира у истој години.

Ђоковић је једии у историји модерне ере који је освојио барем по два пута сва четири гренд слема. И сада када поседује и Аустралију и Ролан Гарос за појасом, може ли да нападне сва четири гренд слема.

Са победама над Надалом и Циципасом Ђоковић је доказао не само да је ментално најснажнији тенисер у историји, већ и најкомплетнији тенисер и играч коме физички нико не може да парира.

– Физички и ментално доминантан. Најтежи играч у историји кога желите да нападнете. Нема рупа у својој игри. Нема рупа физички. Не можеш га сломити ментално, увек верује. Потпуно заслужено –  написао је после финала бивши тениски бомбардер Енди Родик.

Подсетимо, Новак јесте држао све четири титуле у исто време пре скоро деценију, али никада их није освојио исте године.

Ако би то успео, узео би 21. гренд слем титулу, прескочио би и Рафу и Роџера који имају по 20, а кад би узео и “календарски гренд слем” у олимпијској години, као што рекосмо, било би заиста надреално.

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ