Регион

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: „Спојићемо српску и хрватску децу“ Реаговала Влада: Је л’ то нова Југославија?

Вуковар — Градоначелник Вуковара изјавио да би требало спојити хрватске и српске разреде у школама.

Те школе су додуше већ спојене, али тако да тренутно Хрвати иду у једну, а Срби у другу смену. Међутим, градоначелник Вуковара Иван Пенава каже да родитељи не бирају модел школовања, већ да је то наметнуто од стране политике и да то нигде то јавно не пише.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Министарству образовања тврде другачије, наводи Индеx.хр и додаје да постоје три модела за школе у којима има мањина и да од интереса родитеља зависи који ће се модел организовати у некој школи.

На изјаве Пенаве реаговала је и Влада, одакле је поручено да су то озбиљне ствари.

„То је питање о којем треба озбиљније разговарати, нисам се бавио тиме, али сам видео вест. Оно што нам треба у Хрватској је да се спуштају тензије, биле оне међунационалне, социјалне или политичке, јер пред нама су велики изазови“, поручио је потпредсједник владе и министар унутрашњих послова Давор Божиновић.

У анкети коју јепортал Индеx.хр поставио одмах испод вести резулати говоре да је 83 одсто оних који су гласали за то да се споје српска и хрватска деца, али су коментари читалаца потпуно другачији.

Ово су само од неких:

„Пенава уједињује Србе и Хрвате, ствара нову Југославију? Друже иво љубићице бела…“

„У самој околини града, у српским селима и општинама постоје српске школе у које ћу слати своју децу. Одузима ми свега десетак минута вожње. Када дође време за средњу школу близина српске границе и места попут Бачке Паланке и Шида ће бити решење проблема које ствара проусташки градоначелник. Моја деца неће седети у истој клупи са хрватском децом нити ће бити хрватски домољуби, Хрвати и римокатолици, ми смо Срби, православци и то ћемо и остати.“

„А јеси им одабро будућност свака част, јадна деца.“

„Је ли пица мешана или комбинована ????“

 

 

 

 

 

 

Извор:  INDEX.HR

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ