Регион

УДАРНА ВЕСТ! Скандал! Ђукановић, Кривокапић и Бечић оптужили Србе и Србију за геноцид!

Милогорци су урадили оно што није радио ни усташа Секула Дрљевић, оптужили су Србију и све Србе као највеће злочинце на свету! А, онда ће овог лета да нас „геноцидаше“ позивају да им спасимо летњу сезону

Резолиција о Сребреници је усвојена са 55 гласова за, против је било 19 посланика, а удржаних 7. И није проблем што је усвојена некакава резолуција о Сребреници, проблем је оно на шта се она позива. Е, ту је све лаж до лажи и најстрашнија осуда српског народа. Кривокапић је тако на најдиректинији начин наставио политику по злу чувениг Секуле Дрљивића и његовог односа према Србима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И да све буде још интересантније, Кривикапић и екипа се не либе и неће имати никакав проблем да „геноцидне Србе“ позову да током лета паре потроше на црногорском проморју! Живи били, па видели, има да се „убију“ од увлачења Србима…

Резолуција коју је Кривокапић, уз помоћ ДПС, али и УРА и неких других партија које су до сада словиле као просрпске (Демократе Алексе Бечића) прогурао подразумева, између осталог, осуду и признаје да се у Сребреници јула 1995. године десио геноцид, каи и да то Скупштина Црне Горе најоштрије осуђује, да се забрањује јавно негирање постојања и умањење геноцида, да се 11. јул прогласи даном сећања на жртве.

Ево шта се све налази у Резолуцији о Сребреници:

1) најоштрије осуђује геноцид у Сребреници;

2) потврђује да се геноцид догодио на тлу Европе након Другог светског рата у којем је страдало преко 8.000 цивила бошњачке националности;
3) забрањује јавно негирање постојања или умањење геноцида у Сребреници;
4) проглашава 11. јул Даном сећања на жртве Сребренице;
5) потврђује решеност државе Црне Горе, пуноправне чланице НАТО алијансе, да афирмише вредности мира и стабилности;
6) позива надлежне институције на спроводење истрага и процесуирања оптужених за геноцид у Сребреници, ратне злочине и злочине против човечности;
7) изражава саосећање за све жртве у ратовима на простору бивше Југославије, као и за њихове породице и позива све сусједне државе да наставе да обезбјеђују правду и дугорочну подршку преживјелима.
Тако је, у време када се српски народ у Црној Гори суочава са најстрашнијом дискриминацијом и покушајима наметања новог идентитета од стране ДПС и Мила Ђукановића, и актуелни премијер Здравко Кривокапић кренуо путем по злу чувеног Секуле Дрљевића.

Кивокапићу сада преостаје да направи нову скупштинску већину са ДПС и Милом Ђукановићем, ако се наравно усуди на такву издају српства!

Поређења су сасвим очигледна с обзиром на то да је Секула Дрљевић, колаборант из Другог светског рата и један од првих Црногораца који су престали да се изјашњавају као Срби, а истовремено је и аутор дела данашње химне Црне Горе.

Секула Дрљевић је у младости себе сматрао за Србина и био је српски националиста и заговорник уједињења Црне Горе и Србије.

Када је остао без жељене функције министра правде у новој држави Краљвини СХС постао је један од највећих противника те државе, а током Другог светског рата прикључио се усташама и НДХ.

Кривокапић је резолуцијом о Сребреници на најбруталнији начин исмејао и Гидеона Грајфа, израелског историчара и највећег светског стручњака за Холокауст, који је био на челу Независне међународне комисије за истраживање геноцида у Сребреници.

Професрор Грајф је утврдио да у Сребреници није било геноцида и да свако ко користи тај термин у вези са ратним догађајима из 1995. има веома лоше намере!

Број сребреничких жртава, утврдио је Грајф, не премашује 3.714 људи!

– Ја сам Јеврејин и одлично знам шта је геноцид, а то што се десило у Сребреници не може да се назове геноцидом. Свака смрт је трагедија, ужасна трагедија, али број жртава је такође битан. Дакле, ми смо утврдили да се у Сребреници не ради о геноциду, и то ћу ако треба поновити стотину хиљада пута јер тамо геноцид није почињен – јасан је Грајф.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ