Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! Ове вести ће обрадовати све грађане Србије!

Данас се одржава манифестација поводом Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, којој присуствује председник Србије Александар Вучић.

„И ове године ће бити повећања плата, као и следеће. Српски полицајац мора да има добру плату да би могао да обавља своје задатке и обавезе“, истакао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је овом приликом изјавио и да ће држава обезбедити нове станове за припаднике безбедносних служби, као што је и обећала.

Како је истакао, држава ће се постарати да припадници Министарства унутрашњих послова живе боље.

„Могли сте данас да видите чак 10 полицијских хеликоптера који лете, не смем ни да вам кажем колико је било оних који су могли да лете пре само шест или седам година. Али добро, то је у складу са побољшањем стандарда и напретком Србије, увећава се и снага МУП-а и Војске Србије“, рекао је Вучић.

Он је истакао да ће држава сваке године обезбеђивати све веће плате за припаднике ових сектора.

„Данас су им на историјском максимуму, на крају године ће достићи нови историјски максимум и то је оно што ћемо да радимос ваке године, у складу са оним како Србија расте. Наш економски напредак је нешто чиме свакако можемо да се поносимо, а у складу са тим и опрема и наоружање наше полиције и војске неупоредиви су у односу на период од пре само неколико година“, истакао је Вучић.

„Расту плате, пензије…“

Вучић је нагласио и то да су плате данас веће за 62 одсто у односу на период претходне власти.

„Не плате у динарима, већ плате у еврима. Пензије су веће за 31 одсто него тада. Јесмо ли имали неку болницу изграђену тада? Не помињем клиничке центре, не помињем ништа велико. Наравно, нисмо имали ништа. Данас смо изградили КЦ у Нишу, завршавамо КЦ у Београду, градимо КЦ Војводине, крећемо у изградњу КЦ у Крагујевцу. Градимо још 11 болница широм Србије – од Кикинде, Пирота, преко Аранђеловца, до Лознице, Смедеревске паланке, Врања… Обезбедили смо и највише вакцина у целој Европи, више од ЕУ и први смо их обезбедили. Изградили смо две ковид болнице, градимо трећу коју ускоро завршавамо. За разлику од њих, који су угасили око 700 фабрика и 400.000 људи оставили без посла, лично сам отворио 200 фабрика које су претежно извозно оријентисане, спасили смо Бор и Смедерево, у Нишу смо отворили седам фабрика, у Руми шест, у Новом Саду седам, развојно-истраживачке центре…“, навео је Вучић.

Вучић о ММФ-у

ММФ је потврдио нови саветодавни аранжман са Србијом који ће трајати 30 месеци.

„То је једно од кључних питања. У ситуацији када вам јавни дуг Италије скаче на 167 одсто, Француске на 120, Шпаније на 125 у односу на БДП, Грче на 240, хрватске на 88-89, Црне Горе на 106 одсто – Србија се и даље држи на 58 одсто. Мислим да је стање јавних финансија од пресудног значаја, посебно што смо ми, осим подршке извозу и јавним и приватним инвестицијама у нашој земљи, много тога уложили у повећање потрошње – и кроз новац који смо давали народу и кроз то што смо помагали билансе наших предузећа. Заиста сам поносан на мере које смо спровели, веома сам оптимистичан по питању прогноза за економски раст и развој Србије и желим да се томе посветимо максимално и за то нам је потребна и владавина права и сигурност људи и борба против корупције и криминала и да немамо забрањене делове града, као што постоје у многим земљама и многим градовима на свету. Хоћу да тако не само остане, већ да буде унапређена безбедност и сигурност грађана, да нам борба против корупције донесе још већу економску снагу, тиме поверење и страних и домаћих инвеститора и верујем да смо на добром путу“, рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ