Свет

СТРАВИЧНО! Урушила се недовршена ШКОЛСКА ЗГРАДА, страдала петорица РАДНИКА!

Спасиоци у белгијском граду Антверпену пронашли су тела пет грађевинских радника након што се недовршена школска зграда делимично урушила, а такође је и повређено десетак људи.

Инцидент се догодио када се део зграде која је још била у изградњи нагло урушио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимцима са лица места, који су очигледно настали неколико тренутака након рушења, види се део зграде који је откинут, као и прашина која се диже. Кров конструкције се такође делимично срушио, падајући на последњи спрат зграде.

Јасно се види како је део школе спљоштен. Несрећа је такође уништила скеле причвршћене за срушени део зграде, остављајући видљивим неред са оштећеним челичним цевима.

Пет грађевинских радника који су остали заробљени под рушевинама у почетку је проглашено несталим, а започета је масовна спасилачка операција са више укључених хитних служби. У суботу су објавили да је свих пет, нажалост, пронађено мртво.

Најављујући „врло лоше вести“, градска ватрогасна служба је у твиту са жаљењем објавила да је несрећа узроковала „веома велики губитак“, додајући да су им у мислима породице жртава.

Простор око градилишта је ограђен и остаће затворен након завршетка спасилачке акције, омогућавајући истражитељима да прегледају зграду. До сада се нису појавиле званичне информације о узроцима рушења.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/РТ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ