Идвајамо

Вучић шокирао нацију: ДАЛЕКО ИМ ЛЕПА КУЋА, НЕКА РАДЕ ШТА ХОЋЕ, МИ СЕ ЊИМА НЕ МЕШАМО, КО ЊИМА ДАЈЕ ДА СЕ МЕШАЈУ У НАШЕ УНУТРАШЊЕ СТВАРИ?

Председник Србије Александар Вучић је данас, одговрајући на питање о Резолуцији о геноциду у Сребреници коју је Црна Гора усвојила, рекао да у последњих годину и по дана слуша оптужбе да се Србија неком меша у унутрашња питања, а онда упитао какве везе има Сребреница са Црном Гором и одакле онда њима право да се мешају у наше унтрашње ствари

– У последњих годину и по дана свакога дана служам оптужбе како се Србија неком меша. Да вас ја питам, је л та Сребреница у Црној Гори? Какве везе има Сребреница са Црном Гором? Ко смо ми да данас ербитрирамо између Турске и Јерменије, ми се бавимо собом. Што се они мешају у туђи однос? И на све то што су урадили против виталних интереса српског народа ми смо реаговали мирно, ниједну ружну реч им нисам рекао, нисам их поменуо. Далеко им лепа кућа, нека раде свој посао како год хоће. Оно што мене занима, а то је да нашем народу у региону да подигне главу, и да је то што је неко имао намеру да их жигоше и да су намерно желели да оставе стигму и жиг не једном, нашем народу. Ја знам да ту постоје неке ствари што им ја сметам – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да разуме сву нервозу код бивших и садашњих властодржаца тамо, јер су, додаје, резултати ти који све говоре.

– Желим им да се што пре врате на пут боље економије, да се опораве, само их молим да не причају приче о пријатељству и братству. Не треба нам ништа од њих, који су ово урадили, без да некога обавесте и да се обрате тим поводом. Што се Србије тиче, ми настављамо да радимо свој посао, бринућемо о свом народу, помагаћемо српске културне институције у ЦГ, подстицаћемо Србе да чувају језик и писмо. То је оно што је наш посао – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је сит бесмислених извињења и правдања која су представници српске државе чинили као доказ добре воље, према некоме ко добру вољу никада није показивао.

– Верујем да ће бити и оних који суштински желе добре односе са Србијом и са тим људима ћемо да радимо више – рекао је Вучић и додао да постоје и у Србији људи који увек желе да се додворе неким људима у иностраним амбасадама.

Како каже, постоје и они који су Црногорци по националности, и они се из разумљивих разлога придружују оваквим делима из Црне Горе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ