Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! Ево шта ће бити са Косовом! ПОДНЕО ДЕТАЉАН ИЗВЕШТАЈ!

Посебна седница Скупштине Србије, на којој председник Александар Вучић информише грађане и посланике о преговорима у Бриселу и перспективама деловања српске државе на Косову и Метохији, почела је данас у 12 сати

Председник Србије Александар Вучић почео је обраћање народним посланицима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Поштовани председниче Народне скупштине Републике Србије, уважени народни посланици, министри у Влади, драга наша сестре и браћо са КиМ, данас поштовани грађани Србије, пред нама није лак задатак, и није време за свечарско расположење, нити превелика очекивања, или очекивања која нису у складу са реалношћу која нас окружује – рекао је Вучић на самом почетку обраћања.

– Мораћемо да наставимо да решавамо проблеме, са стратешким погледом на будућност, са свешћу какву Србију желимо да оставимо потомцима. Пре две године сам рекао поражавајуће демографске податке, а према нашим подацима које смо урадили на професионалан начин, увек смо правили најтачније рачунице. Желим да знате да Срба који жиле на КиМ је не више од 95.000. Ми увек претерујемо, али и Албанци када је број Албанаца на КиМ у питању – рекао је Вучић.

– Урадили смо много тога чиме можемо да се поносимо – рекао је Вучић и истакао да смо просечно давали око 500 милиона евра за КиМ годишње, а да ћемо 2020. и 2021. завршити са чак 800 милиона евра датих за народ јужне српске покрајине.

– Исељавају се Албанци са КиМ, али се исељавају и Срби – упозорио је председник.

– Питање је да ли смо променили трендове… Исељавају се Албанци, али и Срби. Не бих рекао да је то само због напада на децу, цркве, манастире, шиканирање… мањи је одлив него раније, али они се селе пут Крагујевца, Смедерева, свих других градова, где очекују бољу сигурност након чега се поставља питање „Имамо ли права да им замеримо?“ – додао је председник.

– Нама није потребан замрзнут конфликт, нама у Београду лепо, али није исто тако лепо и у Грачаници, Ораховцу… Њима и није лепо, они не живе као ми, они живе много лошије. Зато морамо да било када у будућности дођемо до било ког компромисног решења да се такав конфликт не би разбуктао.

Вучић је нагласио да велике светске силе свој став неће никада променити, оне ће наставити да улажу у независно Косово и додао да ми немао право на бахат, арогнтан став за политичаре привремених институција на Косову, без обзира на то што се они супротно понашају према нама.

– Они ће се залагати за сецесију Косова од Републике Србије, по сваку цену. Имамо ли право на арогантан, бахат и осион приступ? Они мисле да га имају, ја мислим да га ми немамо, и себи сам замерио што сам у једном тренутку, слушајући нагоре осуде на рачун Србије, реаговао бурно, па узвратио непотребним увредама. Жив сам човек, понекад емоционално реагујете – присетио се Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ