Србија

УДАРНА ВЕСТ! Ово ће разбеснети све Србе! Хрвати поставили услов- Ако Србија жели у ЕУ мораће да уради ово!

Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман изјавио у Луксембургу да Србија мора да испуни још један услов да би била примљена у ЕУ.

Грлић Радман је наиме рекао у уторак да Србија на свом путу према ЕУ треба да покаже суштински и одржив напредак у темељним подручјима и да покаже вољу за испуњавање свих потребних критеријума.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Од Србије се траже јасни одговори, пре свега суштински и одржив напредак у темељним подручјима“, рекао је он и додао да би Србија требало да покаже политичку вољу за испуњавање свих оних критеријума и реформи као и посвећеност европским интеграцијама.

„У том смислу гледамо на подручје владавине права, питање несталих особа, права жртава рата, процесуирање ратних злочина, сарадњу с међународним кривичним судомпризнавање геноцида у Сребреници, јачање добросуседских односа како с чланицама ЕУ тако и онима изван ЕУ“, рекао је Грлић Радман, преноси хрватски портал Индеx.хр.

Подсетимо, у уорак су се на маргинама састанка Већа за опште послове ЕУ у Луксембоургу одржале две међувладине конференције о приступању са Србијом и Црном Гором, али без отварање или затварање иједног поглавља.

Те политичке међувладине конференције о приступању нова су појава, која раније није постојала, а предвиђене су новом методологијом преговора о проширењу ЕУ.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ