Србија

ПРЕДСЕДНИК ШОКИРАО СРБИЈУ И РЕГИОН! Вучић жестоко одговорио Бакиру Изетбеговићу: Они имају намеру да…

Председник Србије Александар Вучић уручио је данас уговоре о запослењу најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији, а након тога се обратио грађанима Србије

Вучић је рекао да је имао част и дивну прилику да пожели у добродошлицу у свет лекара примњених у стални радни однос 100 лекара и 200 медицинских техничара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ово је пракса од када имамо уређене јавне финансије и могућност да запошљавамо људе“, рекао је Вучић.

Како каже, уложено је пола милијарде евра у инфраструктуру и опрему.

„Никада није оволико улагано у српско здравство. Очекујемо и завршетак прве фазе КЦ Србије, као и завршетак ЗЦ у Палилули, Борчи и Котежу“, рекао је Вучић, и додао да се ради 11 болница у Србији.

О Бакиру Изетбеговићу

Одговарајући на питања новинара о изјави Бакира Изетбеговића који је подржао изгласану Резолуцију о Сребреници у Црној Гори, рекао је да га не занимају сукоби и да је политичка снага коју има заснована на резултатима.

– То какав сам ја, да сам ја најгори на свету, то сам већ научио. За све њих из региона могу да кажем само једно, а то је до они помињући мене покушавају да себе политички подигну, и ништа друго! зато нећу да им одговарам на те личне ствари. не зато што не бих имао шта да им одговорим, већ зато што мене сукоби са њима не занимају. Политичка снага коју имам заснована је на резултатима – рекао је Вучић.

– Забринула ме је изјава која говори о непостојању свести о нереалности у којој живите. То да Косово није Србија. То говори о њиховом недостатку плана, програма, о недостатку свести о било чему, зато са пажњом и резервом узимам све то што говоре. Гледам да ћутим и покушам да тај брод који се зове Србија усмеримо ка мирној и сигурној луци.

– Што се тиче Македоније Албаније, ми се трудимо да им будемо пријатељи. За нас је огроман значај систем радних дозвола, велика је то важност, имаћемо проток људи кроз регион, као и радне снаге. Грађанима тих двеју земаља желим све најбоље – рекао је Вучић.

Председник је најавио да ће у суботу бити отворена Јумкова фабрика у Рудној глави.

Председник Кине поново долази у посету Србији

Председник Кине Си Ђинпинг прихватио је да поново посети Србију, што је велика част за Србију, истакао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, након сусрета са дипломцима медицинских факултета и свршеним медицинско-техничким асистентима, пренео да је телефоном разговарао са председником Сијем.

– Тај разговор је протекао, не само у пријатељској, већ искреној и срдачној атмосфери. Говорили смо о свим нашим пројектима. Ми смо подржали политику Кине, а Кина очување територијалног интегритета и суверенитета Србије, са посебним освртом на КиМ – објаснио је он.

Рекао је, у изјави новинарима, да је са Сијем разговарао о заједничким пројектима и будућој сарадњи.

– Посебно сам захвалан што је председник Си прихватио да посети Србију. Његова поновна посета Србији била би велика част. Надам се да ће, када пандемија прође, а председник Си није нигде путовао током пандемије, учинити велику част Србији и посетити нас, што би био велики успех за нашу земљу – рекао је он.

Вучић је изразио уверење да би та посета могла да уследи до краја године, или почетком идуће године, када би добили прилику да још једном угостимо једног од најзначајнијих лидера света.

Пренео је да је замолио свог кинеског колегу да се преко авиокопманије Ер Србија или неке кинеске успостави директан лет са неком дестинацијом у Кини, као што би били линија Београд-Шангај, Београд-Пекинг или Београд-Гванџо.

– Председник Си је рекао да велику пажњу придаје тој молби, а када он тако нешто каже за очекивати је да се то брзо из речи преточи у дело – нагласио је Вучић.

Истакао је да оцецкује да и у будуће вредно радимо и градимо наше пријатељске односе, те да имамо још више добрих резултата које смо имали у прошлости.

Напади на Србију

– Сваки пут када Србија снажи, постаје економски јача и када више неклечи тражећи милостињу за опстанак, већ само може да се бори, онда сам видео да крећу уједињавања различите врсте са истим циљем, а то је жигосање Србије – рекао је Вучић.

– То је, шта год неко желео незаустављив процес. Из Хрватске када чујете да кажу како су се истакли у антифашистичкој борби, на то је боље да не реагујете и једини наш одговор на то сме да буде ћутање. Јер, да улазите и негирате бесмислице, не знам шта бих на све то рекао. То је оно са чим ћемо се суочавати, промена историјских чињеница – рекао је Вучић.

– Није далеко дан када ће се то догодити. То је као и са онима који ме сваког дана оптужују за државни удар, а ништа друго не раде осим што се мешају у унутрашње ствари Србије. Ако не води политику која се њима свиђа, онда њу треба срушити – рекао је Вучић.

– Што се нас тиче, ми смо на европском путу, а да нас уцењује Хрватска, то можете да очекујете тек кад на власт дођу ови за које се надају. Ти људи који су разорили нашу земљу, пре свега захваљујући корупмираном систему које су они поставили 2009. године, политичари су бројали секунде на јавном сервису, други су пунили свој буџет кроз сарадњу са криминалним круговима. О каквој сарадњи причате. Ви ћете да проводите реваншизам? – рекао је Вучић.

О Вулетићу

– То вам је политика живот дајем, на полиграф не идем ни за живу главу. Избегавате полиграф на питање да ли сте сексуално узнемиравали дечаке – рекао је Вучић.

О болницима на Косову и Метохији

Председник је рекао да ће у Грачаници бити клинички центар и да верује да ће људи бити још задовољнији, као и да ће опрема бити највиших светских стандарда.

– Битно је да тај центар у Грачаници урадимо на најбољи могући начин – рекао је Вучић.

Рекао је да ће у суботу, два дана уочи Видовдана отворити велику фабрику у Рудној глави.

– Сваки пут када Србија снажи и постаје економски јача и не клечи тражећи милостињу за опстанак, већ се сама бори за свој напредак, видео сам да крећу уједињавања различите врсте са истим циљем. Жигосањем и стигматизација Срба и Србије, како не би штрчали ни по једном питању – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да није далеко дан када ће се догодити да неко каже да су у Јасеновцу Срби убијали.

-Ако Србија не води политику која се њима свиђа, онда њу и њене протагонисте треба срушити – рекао је Вучић.

Оно што нас, каже председник, занима, јесу искључиво само права Срба у свим државама у којима они живе.

– Нисте ви ти господо који можете жиг срамоте да ставите било ком Србину, а камоли српском народу – рекао је Вучић, и додао да ће се напади настављати, али ми ћемо гледати свој посао.

– Србија се неће извињавати онима који су сваку прилику користили да Србију нападну. Нагледао сам се таквих, Србија није таква земља и никада више неће бити – рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ