Србија

НИЈЕ ДОБРО! Стигло упозорење: „Србији се то неће дозволити“

Подгорица — Председник Скупштине Црне Горе и Демократа Алекса Бечић поново изнео низ оптужби на рачун званичног Беграда за стање у тој држави.

Политичка криза у Црној Гори, подсетимо, настала је након смењивања министра правде и усвајања Резолуције о Сребреници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бечић је у својој синоћној изјави позвао власти у Србији да изруче, како је рекао, осуђеног шефа будванске криминалне групе Светозарара Маровића.

„Они који сад кажу да неким од нас треба забранити улазак у пријатељску и братску Србију, нека они само дозволе господину Маровићу да се врати тамо где треба да се врати и не брину о нама…. Нека они омогуће остварење владавине права и да се Маровић врати директно у Спуж“, рекао је Бечић у интервјуу за ТВ Вијести.

Властима у Србији замера што, како каже, себе називају патриотама, а њега пролашавају издајником.

Као пример је навео то што је Српска листа учествовала на изборима на Косову, ушла у косовску владу, парламент, полагала заклетву на косовском уставу и слушала химну Косова.

„Они хоће да сачувају за себе отворена свака међународна врата. Србија уводи санкције Белорусији. Не можете то прочитати у медијима и таблоидима, а нас хоће да увуку у сукоб са међународном заједницом и да би можда олакшали повратак некима на власт. То им се неће дозволити“, навео је Бечић, који подржава актулну владу на челу са премијером Здравком Кривокапићем и противи се новим изборима.

Тврди да се на Амфилохија данас позивају они којима митрополит, како је рекао, није дозвољавао да дођу у Црну Гору, они које није позивао да буду „заједно са нама“ на литијама, или они које је „духовно сахрањивао“, и о њима изговарао најтеже речи.

За реакције из Србије на поменуту резолуцију, Бечић је рекао да се ту ради о „продуковању вештачких тензија да би се сакрила истина“.

Тврди да усвојена резолуција о Сребреници „на далеко бољи начин штити интерес српског народа него слични акти које је доносила Скупштина Србије.“

На питање да појасни своју изјаву да је ДФ „послушник центра моћи“ ван Црне Горе, Бечић је казао да лидери Фронта „не скривају“ на коју се државу то односи.

„Они су на Бадњи дан, кад сви православни верници уносе бадњак у свој дом, ишли у Београд и уносили бадњак у Кабинет председника Србије…“, рекао је Бечић.

Уверен је, каже, да унутар Демократског фронта постоје појединци који виде политику различито од лидера тог политичког савеза и не слажу се са, како је рекао, „бруталном кампањом“ која се ових дана водила против њега, премијера Кривокапића и других представника власти.

Рекао је и да се тренутно у бојкоту парламента налазе „оне политичке снаге које раде на поларизацији друштва (ДПС и ДФ)“.

„Они који су знали у једном дану да кажу за мене да сам четник, други да сам издајник Срба, једни да сам руски, други да сам британски играч, амерички човек…“, навео је, између осталог Бечић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ