Спорт

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО НОВАК ЂОКОВИЋ: Имао је и те како ШТА ДА ПОРУЧИ! НИЈЕ НАИВНО УОПШТЕ!

Новак Ђоковић одбрану титуле на Вимблдону започиње у понедељак у 13.30 дуелом са домаћим такмичарем Џеком Дрејпером.

Први тенисер света је објаснио у каквим условима се спрема за меч и колико слободе тенисери имају у карантину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тренутно сам у ‘мехуру’ Вимблдона са тројицом чланова свог тима – толико смемо да имамо уз себе. Као и сви остали, ја сам у званичном хотелу. Није идеално и наравно не волим што морам да будем у ‘мехуру’. Није први пут, али надам се да је један од последњих. Ограничење кретања није сјајно, али тако је како је. Исто је за све, па је то поштено. Тренутно се осећам добро, ударци су ми добри и фокусиран сам на борбу за титулу – изјавио је Новак Ђоковић.

Испричао је Ноле и како види борбу за најбољег свих времена. – Гренд слемови су највећа мотивација за мене тренутно. То говорим већ неко време и желим да искористим сваки Грен слем да се борим за титулу. Темпирам форму да током тих турнира будем на врхунцу. Са смањеним бројем турнира могу да проводим више времена са породицом, што ми је значајно. Тако је изгледао протекли једноипогодишњи период, а тако ће изгледати и остатак моје каријере. Тренутно имам доста самопоуздања пошто сам освојио прва два гренд слема сезоне. Трофеј на Ролан Гаросу ме је много потрошио ментално и физички, али ми је улио и велику количину позитивне енергије. Ипак, не дозвољавам себи да превише славим успехе јер већ сад треба да будем фокусиран на Вимблдон. Волео бих да освојим нову титулу овде јер је то турнир о ком сањам откад имам седам година. Увек се најежим када сам на теренима овог турнира и дајем све од себе – рекао је српски тенисер.

Многи говоре о укупном броју Грен слем титула, а највећи изазов је остати фокусиран на предстојећи изазов. Ја увек имам нешто што ме мотивише, а верујем да је то случај и са Рафом и са Роџером. Свестан сам да постоји та дебата ко је најбољи и понекад је тешко усмерити пажњу на оно што вас чека на терену. Лично се трудим да елиминишем све такве мисли док играм. Током година сам развио технике које користим да се концентришем док играм – рекао је Београђанин.

Новака у првом колу очекује дуел са Џеком Дрејпером.

– Искрено, не знам много о Џеку Дрејперу. Гледао сам га на турниру Квинс, када је победио Јаника Синера. Са Синером сам тренирао јуче, па сам добио неке информације о Дрејперу. Он је леворук, али морам да урадим ‘домаћи задатак’ – да гледам видео снимке његових мечева, да причам са људима и додатно се информишем. Свестан сам да ће имати подршку публике пошто је домаћи играч – објаснио је Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ