Србија

ТРАГЕДИЈА: У саобраћајној несрећи погинуо бивши министар у Влади Србије

Некадашњи министар заштите животне средине у Влади Србије Јордан Алексић трагично је настрадао у 71. години.

Тужну вест објављена је на сајту Факултета за примењену екологију „Футура“ чији је био оснивач.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Некадашњи министар према наводима медија настрадао је јуче ујутру у саобраћајној несрећи код Шапца. У влади Мирка Марјановића од 1994. до 1998. године био је задужен за заштиту животне средине.

– Професор Алексић је био велики визионар који је оставио дубок траг својим радом за побољшање стања животне средине у Србији. Залагао се за нелинеарност мишљења у комуникацији и повратак човека и читаве цивилизације природи – наводи се у саопштењу, преносе „Новости“.

Алексић је рођен у Куршумлији 1950. године. Одрастао је у Шапцу где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је 1974. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, а магистарски рад и докторску дисертацију одбранио је на Правном факултету у Београду.

Алексић је један од оснивача Младих истраживача Србије, а предавао је и на Универзитету Мегатренд, Природно-математичком факултету у Крагујевцу и Филолошком факултету Универзитета у Приштини.

Комеморативни скуп поводом смрти Јордана Алексића биће одржан у четвртак 1. јула у Привредној комори Београда у 10 сати.

Време и место сахране биће накнадно објављени

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ