Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ! Хитно се огласио министар Вулин! 18 особа пало у акцији „Армагедон“ Ево о чему је реч!

У ОКВИРУ акције „Армагедон“, рано јутрос припадници Службе за борбу против организованог криминала, као и више полицијских управа на територији Републике Србије, лишили су слободе 18 лица. Ова лица су ширила дечију порнографију, снимали порнографске садржаје, контактирали децу путем интернета – изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Оно што је нама најважније, породица и деца биће заштићени. Сваки силеџија, сваки олош који дигне руку на жену, свако ко покуша да сексуално злоставља било које дете биће пронађен, биће откривен и примерено кажњен. То је посао полиције, али сви ви родитељи пробајте да будете више уз своју децу, учите уз њих. Пробајте да будете са њима у овом чудном, великом технолошком свету у коме се моја генерација не сналази баш најбоље. Будите ту за њих, помозите им, контролишите оно што раде на интернету, водите рачуна са киме се дописују, које садржаје посећују – изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је поручио да ће полиција пронаћи сваког сексуалног предатора, сваког силеџију.

– Наћи ћемо их, предати правосудним органима и надати се да ће бити примерено кажњени. Али ми долазимо када се све заврши. Будите ту за своју децу пре него што се нешто овако деси – рекао је министар полиције.

У сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки  криминал у Београду ухапшени су: Д. С. (1976) и Д. Х. (1961) из Београда, С. В. (1964) из Младеновца, С. А. (1978) из Обреновца, С. К. (1964) из Ниша, Д. Р. (1985) из Дољевца, П. И. (1972) из Краљева, Б. Ј. (1989) из Лесковца, Ј. Ц. (1960) из Владичиног Хана, В. Л. (1964) из Бача, И. Б. (1960) из Кикинде, А. И. (1984) и Е. И. (1980) из Новог Пазара, А. Ч. (1987) из Трстеника, Ј. М. (1964) из Ковина, Н. М. (1989) из Крушевца, З. М. ( 1972) из Руме, Д.М. (1960) из Кладова.

Они су осумњичени да су извршили кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу, полно узнемиравање и принуда.

Како се сумња, они су путем Фејсбука ступили у комуникацију са малолетницом и захтевали да се фотографише и снима нага, као и да им фотографије и видео записе шаље путем ове друштвене мреже.

Такође, осумњичени су јој слали фотографије и видео записе порнографске садржине и са њом уговарали састанке ради сексуалног односа иако им је она на почетку комуникације предочила да има 15 година.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће бити приведени надлежном тужилаштву.

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ