Србија

АМЕРИКАНЦИ ОТКРИЛИ: Како је ВУЧИЋ УКРАО шоу ковид-дипломатије и како је набавио АРСЕНАЛ ВАКЦИНА!

Председник Србије Александар Вучић централна је фигура чланка који је објавио Атлантски савет на свом порталу, открива Република.

У текст под насловом: „Како је Вучић украо дипломатски шоу“, анализира се мултивекторска политика Србије када је реч о вакцинацији и борби против коронавируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У случају Србије показује се да флексибилна дипломатија која се односи на вакцинације, ради. Србија је много више урадили на вакцинацији својих грађана од својих про-западних суседа попут Северне Македоније Црне Горе, које су обе чланице НАТО – наводи се у извештају у ком се анализирају подаци Србије када је реч о вакцинама и вакцинацији.

Како се додаје, реакција Србије на пандемију заправо илуструје српску спољну политику.

– Вучић није заитересован за сврставање било на страну Кине, било на страну Запада, нарочито када се односи Вашингтона и Пекинга заоштравају. Вучић верује да су српски национални интереси, а што је приоритет на његовој личној агенди најбоље остварују када је земља отворена за бизнис са свима – констатује се у тексту.

Уз, констатује се да Србија није „ставила сва јаја у једну корпу“, већ је набавила све доступне вакцине – Фајзер, Астер Зенеку, Синофарм и Спутњик.

Такође, у тексту се подсећа да је Србија, захваљујући успешној дипломатској офанзиви, успела да прибави довољно вакцина како би чак могла и да их донира.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ