Србија

СРБИЈА У ШОКУ! „Неки кажу да су хашке судије за то узеле огроман новац, ово је освета над нама“

Београд — Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је пресуду бившим челницима Државне безбедности Србије изречену јуче у Хагу. „Та пресуда говори све.“

„Увек можемо да говоримо ко је одговоран током ратова али ово није ни време, ни место. Мислим да је страховито важно да укажемо грађанима Србије да су у предметима Маркач и Готовина промењена правила и судска пракса“, истакао је председник Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Променом те праксе, објаснио је Вучић, односно избацивањем дела у ком треба да се види лични утицај у зони ратних дејстава, односно да постоји лични акт наређења или позива на наређење, они су ослобођени.

„Неки кажу да су хашке судије за то узеле огроман новац да то измене, али то нећу да коментаришем. Али, тако су Готовина, Маркач, али и Перишић, а први пут и Станишић и Симатовић буду особођени. Али, после три године враћају судску праксу на старо и они сада бивају осуђени“, рекао је Вучић данас.

„Мислим да је то слика и прилка политичког деловања Хашког трибунала, али ми, Срби, морамо да разумемо шта им је била намера и шта су нам послали као поруку. Треба да разумемо позицију своју сада, да чувамо мир и стабилност. Ово је освета над нама која је је спроведена, али не разумем за шта. Не желим да кажем да смо ми били анђели, напротив, али сад се питам има ли краја“, рекао је он и додао:

„Морамо да идемо уздигнуте главе, штитимо своје интересе и да будемо и трудимо се да будемо део Европе и света.“

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ