Русија

УДАРНА ВЕСТ! Одговор Путину: „Хајде да коначно ставимо тачку на ово“

Кијев — Председник Украјине Володимир Зеленски реаговао на изјаву Владимира Путина да су Руси и Украјинци један народ.

Подсетимо, током одговарања на питања грађана, руски председник је рекао да је украјинско руководство, а не украјински народ, непријатељски расположено према Русији и да верује да су Руси и Украјинци један народ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Хајде да коначно ставимо тачку на ово. Ми дефинитивно нисмо један народ“, рекао је Зеленски у интервјуу Інтерфакс-Украина, а преноси амбасада Украјине у Србији која је проследила саопштење медијима у Србији.

Зеленски је навео да две државе имају много заједничког. „Имамо заједнички део историје, сећања, суседства, рођака, заједничке победе над фашизмом и заједничких трагедија. Али да су Украјинци и Руси један народ, онда би у Москви, највероватније, владала гривња (украјинска валута), а изнад Државне Думе виорила би се жуто-плава застава (застава Украјине)“, истакао је украјински лидер.

„Заиста бисмо требали имати један циљ, да окончамо рат у Донбасу, вратимо Украјини њене територије. И још нешто – немогуће је истовремено говорити о ‘једном народу’ и отворено заузимати наше територије и наставити рат у Донбасу. Ово је очигледно“, резимирао је Зеленски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ