Свет

Ужас! ДЕЧАК (7) ПРЕМИНУО НА МОРУ НАКОН ЈЕЛА У РЕСТОРАНУ: Претрпео тежак анафилактички шок, конобарица оптужена за убиство

Камерон Вахид (7) претрпео је тежак анафилактички шок једући јело са тестенином направљено од млека у ресторану у Италији.

Проводио је летњи распуст са мамом Касандром и татом Ризваном, и млађим братом Ајданом у граду Равело на италијанској обали Амалфија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Особље ресторана упозорено је на озбиљне алергије њиховог сина и речено му је да јело не може имати сир или млечне производе.

Али конобарица није разумела њихов захтев и уверила их је да је јело сасим у реду.

Након што се из ресторана вратио у аутобус са осталим британским туристима, Камерон је упао у шок пре него што је доживео срчани застој.

Госпођа Вахид, која ради као медицинска сестра, успела је да свом сину да EpiPen, али било је прекасно, а школарац је умро три дана касније у болници удаљеној око 35 миља у Напуљу.

Након његове трагичне смрти, породица је наставила дугу правну битку против ресторана „La Margherita Villa Giuseppina“

Конобарицу Естер Ди Ласћо италијански суд је прогласио кривом за убиство.

Она није правилно истакла могуће алергијске реакције изазване састојцима у јелима на менију ресторана, утврдио је суд.

Тестенину коју је Камерон јео служена је са сосом од парадајза који је са млеком припремио кувар Луиђи Ћиофи, који је касније ослобођен било каквих недела.

Породици из Источног Гринстеда у западном Сасеку суд је доделио одштету од 288.000 фунти.

Камеронови родитељи позивају на поуке из његове смрти и желе да подигну свест о озбиљности алергија.

Господин Вахид почео је да ради као амбасадор у „Allergi UK“, водећој британској добротворној организацији која пружа подршку људима са алергијама.

– Камеронова алергија је увек била озбиљна, али били смо толико пажљиви с њим и пажљиви према ономе што је јео. Пре његове алергијске реакције, особље које нас је чекало уверавало нас је да је храна за њега безбедна. Видети га како пада у анафилактички шок и тако пати, несумњиво је било најгоре искуство у нашем животу. Био је тако диван дечачић и увек нам је уљепшавао дане. Сматрамо да је његову смрт могуће избећи и још увек се боримо да се помиримо са тим да он више није овде.Људи треба да знају колико алергије могу бити озбиљне, а ми ћемо наставити да радимо на подизању толико потребне свести – рекао је отац за британски The Sun

Породицу је заступао Даниел Матчет, специјални међународни правник за озбиљне повреде у фирми „Irvin Mitchel“

– Последњих неколико година било је невероватно тешко за Камеронову породицу, након што је морала да га види како умире од алергијске реакције која је могла и која је требало да буде спречена – рекао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/The Sun

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ