Србија

ВЕЛИКА ТУГА! “Мој анђео се УТОПИО”: Потресне речи мајке мале Валентине (9) која се удавила код Кикинде

– Отишла сам по кафу једном од купача, оставила сам децу са једном од комшиница, а када сам се вратила, сачекала ме је полиција – казала је мајка несрећне девојчице

Страшна трагедија догодила се јуче у Плавој бањи на ободу Кикинде. Мала Валентина С. (9) утопила се на овом дивљем купалишту у моменту када је њена мајка Јелена отишла да купи кафу! Да све буде трагичније, ова девојчица се утопила пред очима старије сестре Кристине и брата близанца Кристијана. Породица је заједно дошла на ово необезбеђено купалиште буквално неколико минута пре него што је девојчица страдала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

‒ Много ми је тешко. Дошли смо нешто после 12 часова да се купамо, када ме је један од купача замолио да одем да му купим кафу. Валентина, Кристијан и Кристина нису хтели да пођу са мном. Замолила сам једну комшиницу да их причува – препричава Јелена.

Када се вратила на купалиште, угледала је полицајце.

‒ У први мах нисам ни помислила да се нешто догодило мојој деци. Нисам могла ни да помислим да се мој мали анђео утопио – јецала је Јелена.

Валентинина сестра Кристина је покушала да је спаси.

‒ Она је пливач. Покушала је, али није успела. Кажу ми да је Валентина викала: „Упомоћ, упомоћ”… Прискочили су у помоћ и други купачи, али било је касно – кроз сузе је објаснила Јелена.

ЗА СВЕ ЈЕ КРИВО ДНО?

Несрећна Валентина јесте била у плићаку, а претпоставља се да је током игре у њему наишла на рупу, пошто дно на овом делу баре није потпуно равно. Тако се вероватно и нагутала воде и, нажалост, није јој било спаса. Ово купалиште је настало као последица вађења песка за некада чувену фабрику „Тоза Марковић”. После ископавања у овај простор се слила природна вода.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ