Свет

Туга! ПРЕМИНУЛО ЛЕГЕНДАРНО ТВ ЛИЦЕ! Отишла је велика дама телевизије, жена великог талента!

Окончана је једна епоха италијанске телевизије и шоу-бизниса. У вечност се преселила легендарна Рафаела Кара, водитељка, певачица, глумица, плесачица, мултимедијална уметница чија је каријера трајала деценијама. Како преноси новинска агенција „Анса“, преминула је после дуге и тешке болести, три недеље након 78. рођендана.

Рафаела Марија Роберта Пелони рођена је у Болоњи. У плес се заљубила када је имала осам година, а прву улогу добила је већ као деветогодишњакиња. Тада је почела њена глумачка каријера у „Ћинећити“. Покушала је и са Холивудом, па је тако многима у сећању, између осталих, остало остварење „Фон Рајанов експрес“ из 1965, у ком је играла са Френком Синатром и Тревором Хауардом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Почетком седамдесетих одлучила је да се опроба и на телевизији. Већ на почетку скренула је пажњу провокативним наступима због којих се суочавала са оштрим критикама Католичке цркве. Ипак, гледаоцима се допала. Заправо, читавим генерацијама гледалаца, јер је била велики поборник сексуалних и свих осталих људских слобода. Упоредо са радом испред камера текла је и њена музичка каријера. Снимила је 25 албума, наступала на „Санрему“, а после победе Италије на последњој „Песми Евровизије“ спремала се да наредне године буде домаћин Фестивала. Нажалост, рак плућа био је бржи.

Никад се није удавала, јер у брак као институцију није имала поверење. Није имала ни децу, иако их је желела. Уместо биолошке, усвојила је седморо сирочади из различитих крајева света, али се, како наводи италијанска штампа, о њима бринула „из даљине“. Последњих година живела је у својој вили у Тоскани. Преминула је у Риму.

‒ Отишла је велика дама италијанске телевизије. Жена великог талента, страствена и хумана особа, која нас је пратила целог живота ‒ опростио се од ње италијански министар за културу Дарио Франческини.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ