Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Из Босне нам стиже киша, грмљавина и ГРАД

Фото: јутјуб

Наоблачење које на подручју источне Босне и Херцеговине условљава кишу и јаке пљускове с грмљавином у наредна два сата премештаће се ка западној и југозападној Србији, најавио је Републички хидрометеоролошки завод.

До краја дана у кошавском подручју југоисточни ветар у постепеном слабљењу, саопштио је РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према последњем пресеку, у већини места у нашој земљи температура се креће од 31 до 36 степени колико је тренутно у Врању и Лесковцу. У Београду је измерено 33 степена Целзијуса, док је најпријатније на Златибору где је жива у термометру дошла до 30. подеока.

Како је најавио наш метеоролог Марко Чубрило, данас нас, након сунчаног дана, очекују непогоде у виду пљускова, града, грмљавине.

– Данас (у петак) ће се ка нама приближавати мања количина влажног и свежијег ваздуха из средишње Европе тако да после сунчаног првог дела дана од поподнева, а нарочито после подне и у првом делу ноћи ка суботи треба очекивати дестабилизцију атмосфере уз појаву грмљавинских пљускова и локалних непогода уз обилну кишу, пролазно олујан ветар, јако севање и појаву града – написао је Чубрило на свом Фејсбук профилу.

У већем делу Србије данас је на снази наранџасти метеоаларм, што значи да је време опасно.

„Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, објаснили су метеоролози значење наранџастог метеоаларма.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ