Свет

Ударно! НАПАДНУТА ТУРСКА! Настао хаос: Отворена ватра преко границе, има мртвих и рањених војника!

Уследиће жесток одговор

У прекограничној пуцњави између неидентификованих наоружаних особа у североисточном региону Сирије, на којом курдске снаге имају контролу, убијен је један турски војник. Нападнуто је турско војно возило које је патролирало у близини пограничног града Сениурта на југоистоку турске провинције Мардин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према изјави Мардинове канцеларије гувернера, возач, идентификован као пешадинац Џихан Чифтчибаши, тешко је рањен, а још тројица припадника службе задобили су лакше телесне повреде када се возило преврнуло. Чифтчибаши је преминуо од последица рањавања у болници, док се преостала три војника опорављају.

Још ниједна група није преузела одговорност за напад. Можда су иза напада били елементи Сиријских демократских снага (СДФ) које предводе Курди.

СДФ је покренуо прекограничне нападе на Турску из североисточне Сирије 2019. године као одговор на турску војну инвазију. Од тада је група коју предводе Курди ограничила своје нападе на турске снаге унутар Сирије.

Турска војска још није одговорила на прекогранични напад. Оштри војни одговор Анкаре могао би даље да дестабилизује североисточну Сирију. Прекид ватре у региону, који желе и Русија и САД, једва се одржава.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ