Свет

НАЈСТРАШНИЈИ ХОРОР: Данијел убио две сестре јер је склопио ПАКТ СА ЂАВОЛОМ како би добио на лутрији

Фото: Pixabay.com

Тинејџер сатаниста који је ножем убио две сестре због наводног “уговора са демоном” да освоји лутрију, био је послат на програм превенције због десничарског екстремизма, али је пуштен неколико месеци касније јер “није представљао ризик”.

Данијел Хусеин (19) брутално је усмртио Бибу Хенри (46) и Никол Смолмен (27) рано ујутро 6. јуна прошле године. Њихова тела пронађена су у грмљу код излетишта на којем је Биба славила рођендан у парку Фрајент у Вемблију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данијел је био опседнут окултизмом и намерно се посекао како би својом крвљу потписао наводни споразум са “демоном” којег је назвао Лусифјуџ Рофокејл, обећавајући му да ће “жртвовати” жене у замену за добитак на лутрији “Мега милион супер џекпот”.

У другом “уговору” Данијел је нудио крв за сексуалну потенцију и како би навео девојчицу из његове школе да се заљуби у њега. Полиција је пре неколико дана објавила снимак његовог хапшења, након што су окружили породичну кућу и покуцали му на врата са омамљивачем (тејзером) упереним у њега, пренео је “Дејли мејл”.

Данијел, иначе Курд из Ирака, био је на програму дерадикализације кад је имао свега 15 година. На програм га је упутила његова школа због страхова да је “подложан радикализацији”. Данијел је похађао школу Томас Талис у Кидбруку, у јужном Лондону, која га је пријавила за превентивни програм дерадикализације у октобру 2017. након што су му професори пронашли материјал који је гледао на школском компјутеру, укључујући десничарску пропаганду.

Неколико месеци касније, у мају 2018, отпуштен је из превентивног процеса уз оцену да “нема тренутне значајне забринутости у односу на насилни екстремизам или тероризам”.

Наоружан ножем који је купио у “Асди” Данијел је кренуо у напад. Након убиства две сестре, које су славиле Бибин рођендан, одвукао је њихова тела у грмље, а следећег дана жртве је пронашао Николин дечко Адам Стоун.

Данијел, који се посекао током напада и оставио крв на месту злочина, оспорио је ДНК доказе као и наводе да се он налази на снимцима са надзорних камера – укључујући снимак особе која се враћа кући након убиства ујутро 6. јуна.

Мајка две сестре Мина Смолмен захвалила се Метрополитен полицији јер су “померили небо и земљу” како би породица осетила подршку.

– Ово је полиција у коју верујем и треба да радимо у том смеру како би добили правду а породице се третирале са поштовањем – рекла је она.

– Данас се сећамо наших девојчица као предивних, снажних жена какве су биле и надамо се да ће нешто добро изаћи из ове ужасне приче – додала је.

Судија је закључио да су наводи оптуженог да је неко други написао уговор да жртвује жене за добитак на лутрији “скоро исто тако смешни као и сам документ”.

– Особа одговорна за овај изопачени документ и особа одоговорна за брутално убиство две жене је једна иста – овде присутни оптужени – рекао је судија, одбацујући сугестије одбране да је место злочина контаминирано јер Данијел није објаснио како су његова крв и ДНК завршили тамо.

Данијелови адвокати су тврдили да је “мистериозни човек” који изгледа као тинејџер купио ножеве у супермаркету, а са “Амазон” наручио лопате и маску. Непозната особа такође је написала уговоре са “Лусифјуџом Рофокејлом”, потписала их Данијеловом крвљу и оставила испод његовог телевизора у спаваћој соби.

Иако се у “уговору са демоном” говори о жртвовању због лутрије, полиција није искључила расистички мотив због десничарских тема које су обележиле Данијелову активност на интернету.

“Дејли мејл” пише да је троје поротника плакало на суду док је судија читао саопштење мајке Мине, док је Данијел за то време климао главом.

“У петак 5. јуна 2020. на Бибин рођендан, знала сам да је планирала журку у природи са пријатељима. Одговорна каква јесте, Биба је изабрала мали скуп на месту где би били безбедни. Знам да изабрала ту локацију због плана да заједно гледају залазак сунца. Биба и Ники су волеле музику и редовно су ишле на фестивале. Сврха рођенданске прославе је била да одрже мини фестивал због којег је планирала и све организовала како јесте. Биба је обраћала пажњу на детаље, па је поставила јастуке, ћебад, подметаче”, навела је Мина.

Она се одмах забринула кад се Биба и Никол нису јавиле пријатељима и породици након забаве.

“То је било веома необично, није личило на њих уопште. У недељу ујутро пробудила сам се под стресом. Позвала сам Адама и питала је ли нешто чуо, рекао је да није. Око 8 ујутро сам позвала пријатеље и оставила поруку, препознали су бригу у мом гласу и одмах ме звали назад и почели да говоре о процесу пријаве нестале особе”.

Нина Есмат, пријатељица сестара која је била на прослави рођендана и отишла међу последњима, пронашла је у парку Бибине наочаре кад се ујутро вратила да их потражи.

– Нашла сам се са Адамом који је такође кренуо у парк и показала му где смо седели. Онда сам видела Бибине наочаре. Биле су умрљане, тек их је добила те ноћи и била веома срећна. А онда сам схватила да их она не би оставила и растужила се – рекла је Нина.

Адам је позвао мајку сестара и рекао да је пронашао нож.

– Седела сам у дневној соби кад ме је Адам поново позвао и рекао: “Мина, мораш да седнеш. Нашли смо их, нема их више”.

– Пала сам на колена и почела да вриштим и вриштим и вриштим. Плакала са дуго, немам појма колико, изгубила сам појам о времену. Нико не очекује да му дете умре пре њега али да вам двоје од троје деце убију исте ноћи, то је посто несхватљиво – рекла је мајка.

Она је такође рекла да Адам није могао да избаци из главе призор који је видео тог јутра.

– Посетили смо Адама током планирања сахране. Био је неутешан, кост и кожа. Знам да није спавао и забринула сам се за њега – рекла је Мина, додајући да није излазила из куће месецима након убиства.

– Нема лека који може зауставити ову бол. Изгубила сам своје бебе, нестале су.

Социјални радник Олкај Сапаноглу истакао је да Данијел није показао кајање.

– Стално је порицао да је он особа са надзорне камере која улази и излази из парка, или да је он особа која је купила оружје за злочин у “Асди” – рекао је.

Данијел је после хапшења – три недеље након убиства – рекао полицији да је повредио руку кад је опљачкан два-три дана раније. Имао је рану од шест центиметара на палцу, а два центиметра на кажипрсту, као и посекотине по длану. Навео је да га је “група дечака” напала током вечерње шетње и убола у руку док је покушавао да их спречи да га оробе.

Полицајац је рекао да је током хапшења Данијел био миран, али је желео да понове зашто га хапсе. Кад су га одвели у станицу рекао је да осећа “збуњено и уплашено”. Порекао је да конзумира алкохол или дроге, а на питање да ли има здравствених проблема рекао је да је “аутистичан”, да има Аспергеров синдром.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ