Идвајамо

Велика туга у Србији! ПРЕМИНУО ДОКТОР ДРАГАН!

У Београду је изненада преминуо наш истакнути медицински стручњак, велики човек, хуманиста и посвећеник српском националном бићу, легенда грудне хирургије и пулмологије проф. др Драган Мандарић.

Непоновљив по својој стваралачкој енергији, ентузијазму, оптимизму и несебичној посвећености пацијентима и сарадницима, био је и непревазиђен учитељ генерација лекара и грудних хирурга.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дугогодишњи директор Института за плућне болести и туберкулозу Клиничког центра Србије и европски и светски сарадник са лекарским међународним институцијама. У хирургију је увео 165 нових оперативних метода. До последњег даха је радио, планирао и иновирао наше медицинско сазнање. Одан српском националном бићу и православљу, није штедео себе у том посвећењу.

Био је човек изузетне харизматичности, ведрине, енергије и снаге и тиме уливао лековити оптимизам свима. Остао је у незабораву овог света – бескрајно вољен. Био је велики пријатељ уметника, глумаца и књижевника. Добитник је многобројних награда и признања, а као крушевачком зету посебно му је драга – Витез од Ћарапаније, коју је задобио и због великог друштвеног ангажмана и успешног лечења бројних Крушевљана, поред других људи са Балкана.

Др Драган Мандарић је рођен је 1946. године у Врепцу, у Лици. Био је и редовни професор Медицинског факултета у Београду, где је и провео свој радни век и где ће бити сахрањен у кругу породице, сарадника и пријатеља.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ