Србија

Језиво! „ТРЕТИРАЛИ СУ ВАС КАО НИЖУ РАСУ“: Угледни немачки интелектуалци о НАТО агресији на Југославију!

АГРЕСИЈА Северноатлантске алијансе на тадашњу СРЈ, била је „оправдавана“ конфликтом на Косову, али је, заправо, то искоришћено као параван за циљано уништавање југословенске инфраструктуре. Термоелектране и индустријски комплекси били су приоритетне мете НАТО бомбардера.

Циљ рата који се водио против Југославије био је, пре свега, тотално уништење хемијских постројења и рафинерија нафте, тврди, у разговору за „Новости“, професорка Урсула Штефан, немачка хемичарка која је страховите последице и сама бележила на лицу места, у Панчеву и Новом Саду. Овај злочин без казне мотивише већ годинама професора др Рудолфа Хензела. Наш саговорник је свој научни рад усмерио и ка дешифровању мотива који стоје у корену таквог понашања Запада према словенским народима.

ЗАПАД НИЈЕ БРИГА ЗА НАТО ЗЛОЧИНЕ: Професор др Урсула Штефан

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БОМБЕ које су НАТО авиони просипали над тадашњом СР Југославијом, немилосрдно су и циљано падале на хемијска постројења. У Панчеву, прве ракете бачене су 4. априла 1999. године и запалиле нафту која је горела две недеље. Два дана касније погођена је рафинерија у Новом Саду из које је исцурило 80.000 тона нафте, од чега је четвртина изгорела, наносећи дугорочне последице становништву и животној средини.

Један од тада, а и данас, водећих немачких токсиколога, професорка Урсула Штефан, бомбардовање српских хемијских постројења означила је као намерно вођени хемијски рат, чији наредбодавци никада нису кажњени. На хиљаде жртава страдало је од различитих болести, услед неизбежних последица. Кажњени су цивили и деца, који нису били криви ни за шта, а понајмање за политику својих власти.

У разговору, за „Новости“, професорка Штефан оцењује да би се, да су се догодиле у Немачкој, последице као оне настале након бомбардовања СРЈ, третирале као значајна хемијски акцидент, односно као неконтролисана катастрофа. Наша саговорница после агресије НАТО на СРЈ дошла је да сагледа стање у Панчеву. Била је једини немачки токсиколог који се одважио на такав корак.

На питање шта је подстакло да се отворено супротстави званичној политици Берлина, професорица Урсула Штефан одговара да се не ради о храбрости, него одговорности. У време агресије НАТО на тадашњу СРЈ, она је била председник државне Комисије за процену ризика од хемијских акцидената. Светска фондација за природу, некако у то време водила је пројекат о биологији и екологији Дунава, која је, наравно, услед бомбардовања била знатно угрожена.

Светска фондација је тражила независног токсиколога који би био спреман да оде на лице места и прикупи документацију за процену угрожености животне средине, нарочито у Подунављу и да скроји закључак о касним последицама по здравље људи.

– Кад су ме питали да ли бих преузела тај задатак, нисам имала никакву дилему да ли да кажем „да“.

Упитана који су јој аргументи превагнули да се сврста на страну српског народа, наша саговорница истиче да је принципијелно против ратова, пошто је увек цивилно становништво највише погођено и сноси главни терет сваке агресије. Професорка Штефан сматра да би принципи мирне коегзистенције и немешања морали да буду, без изузетка, врхунски закон планете.

Наша саговорница, на молбу да прокоментарише да ли је питање њеног сународника Хартмута Зомершуа кад ће коначно пасти пресуда за злодела НАТО, заправо реторичко, одговара потврдно. Јер, додаје, ни земље чланице НАТО, нити њихови народи неће осудити Алијансу, будући да су и они сами жртве лажи политичара. Како да знају истину, кад се она од њих крије, пита се професорка Штефан.

– Зелени су у немачком Бундестагу 1999. године гласали за ангажман НАТО, који се претворио у рат. Ни данас, не одговарају за то, нити ико покреће питање њихове одговорности. Ни тада, никог није интересовало шта се дешава у Србији са народом, а камоли са животном средином, нити се ко питао какви ће бити еколошки „репови“, све је, једноставно, проглашено колатералном штетом – закључује наша саговорница.

На питање шта је, по њеном мишљењу, хемијски рат променио у европским и трансатлантским односима, одговара једином речју: „Ништа“. НАТО агресија, подсећа, до данас није званично окарактерисан као хемијски рат.

БОМБЕ У ИГРАЧКАМА

БЕЗ претензија да, како каже, наведе ни близу све најтеже злочине проистекле из агресије НАТО на тадашњу СРЈ, професорка Урсула Штефан истиче да не може, а да не помене као најстрашније злочине, свесно и планирано бомбардовање хемијских постројења, рафинерија нафте и употребу муниције са осиромашеним уранијумом, а изнад свега, фрагментних (касетних) бомби, закамуфлираних у дечјим играчкама.

* * * * * * * *

ТРЕТИРАЈУ СЛОВЕНЕ КАО НИЖУ РАСУ: Професор др Рудолф Хензел

ЗАПАД, инспирисан тврдњом Адолфа Хитлера да постоји виша раса људи (иберменч), много деценија касније, поручује да на Балкану, пре свега у Србији, живи нижа раса (унтерменч).

Оваква крајње дискриминаторски третман присутан је и у односу према Русима, при чему су ова два словенска народа изложена непрекидним провокацијама и условљавањима. Све то је још један доказ о намерама западних земаља према малој Србији које немају кочницу ни када је о великој Русији реч.

На ово, у отвореном писму, упозорава немачки научник у области педагогије и психологије професор др Рудолф Хензел, који је за своје небројено пута осведочено пријатељство према српском народу, недавно добио и наше велико национално признање. Реч је о статуети и повељи „Капетан Миша Анастасијевић“, који су му уручени 7. маја у Виминацијуму, уз образложење и поређење са једним од највећих пријатеља Срба свих времена Арчибалдом Рајсом.

Професор Хензел, који се најоштрије супротставља дискриминаторском третирању српског народа, већ годинама упорно настоји да докаже светском јавном мњењу да је НАТО агресија на некадашњу СРЈ 1999. била заправо геноцид према цивилима који нису били само колатерална штета, него, у више момената, једина мета агресора.

– Сензационална тврдња Хартмута Зомершуа, уредника немачке еколошке емисије „Озон“ да је против Србије вођен до данас некажњени хемијски рат, део је „трилогије“ која се, у немачким медијима, дефинитивно обрачунава са овом страшном предрасудом према словенским народима – каже Хензел, који је много пре Зомершуа поставио Западу отворено питање „Ко ће коначно осудити НАТО?“

Поред Зомершуа ту је, истиче он, Дагмар Хен, која је написала чланак под насловом „Инструментализација историје Биби Јар и подљуди у Словена“. Мислила је, каже Хензел, на дебату у немачком Бундестагу о нападу и провокацији усмереним ка Совјетском Савезу и додаје да је притисак на Србе и Русе одраз таквог третмана. Најзад, све у распону од нешто више од месец дана, спољнополитички експерт Зелених Џем Оздемир износи упозорење о „Заједници вредности НАТО“. Уз ова три чланка, Хензел додаје и необичне изјаве немачке нобеловке Херте Милер, генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга и немачког амбасадора у Србији Томаса Шиба о тобожњој законској заснованости војног напада на Србију, који је заправо био илегалан америчко-НАТО-овски агресорски рат, прецизира Хензел.

– Све ово подстакло ме да укажем на неопходност да слика „словенског потчовека-нечовека“ напокон буде избрисана и избачена из немачке свести – вели Хензел. – Хенова цитира нацистичког вођу Хајнриха Химлера који је о Словенима рекао да „морају бити згажени, избодени, искасапљени“.

Рудолф Хензел закључује да је више него депресивно бити сведок оваквих редова, овог расног лудила, предрасуда и огромних ароганција, посебно немачких владајућих политичара и западног света, и чињенице да то до данас није престало. И Други светски рат, као и ратни злочини и геноцид који су починили НАТО сатанисти током деведесетих, могу се делом објаснити оваквом „филозофијом“, сматра он.

Хензел поставља питање шта ће се, на пример, догодити ако се промена режима у Русији и Белорусији не буде могла да се постигне мирним путем? Да ли ће НАТО-овска „заједница вредности“ такође бомбардовати ове државе и њихове „словенске подљуде-нељуде?“

ХИМЛЕРОВА ТЕЗА

СВОЈУ крваву тезу Хајнрих Химлер је развио тврдњом да „према Словенима треба поступити као према свињи која је избодена и постепено мора да искрвари до смрти“. Најзад, закључује, Словен никада није у стању да нешто сам конструише, нити је предодређен да траје дугорочно. „Ова људска инфериорна роба данас је једнако неспособна да одржи ред као и пре 800 година. Обратите пажњу на чињеницу да је то звер!“, поручивао је Химлер.

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ