Свет

Трагедија! ГРОМ УБИО 11 ЉУДИ ОДЈЕДНОМ! Сви су држали мобилне у рукама, СВЕТ У ШОКУ шта су покушавали да ураде!

Трагедија се догодила у индијском граду Џајпуру док су туристи боравили на чувеној туристичкој атракцији, торњу тврђаве Амер Форт из 12. века.

Застрашујућа трагедија догодила се у индијском граду Џајпуру када је гром одједном убио 11 људи који су се налазили на чувеној туристичкој атракцији, торњу тврђаве Амер Форт из 12. века, и то док су сви у рукама држали мобилне телефоне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преносе медији, несрећни туристи су покушавали да својим камерама забележе што атрактивније фотографије док је око њих падала јака киша, а небо „цепале“ муње, што је на крају пошло по злу. Та информација је запрепастила свет, будући да су услови били веома тешки и сви су се налазили у огромном ризику. Засад није објављено колики је тачан број повређених.

У торњу се у тренутку удара муње налазило 27 људи. Већина погинулих су млади, пише ББЦ позивајући се на полицијске изворе.

Иначе, у ударима муње у Индији од 2004. у просеку годишње погине око 2.000 људи. Само јуче је широм Раџастана, индијске државе у којој се налази и Џајпур, погинуло још девет људи.

Државни министар Ашок Гехлот најавио је компензацију у износу од 500.000 рупија (око 6.700 америчких долара) породицама погинулих.

Индијска метеоролошка служба објавила је да се број погинулих у ударима муње удвостручио од 1960-их, а као један од главних разлога наводи климатске промене.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ