Спорт

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ О НОВАКУ: Историјска победа човека из српских брда! Ове речи су шокирале све!

Историјски тријумф Новака Ђоковића на Вимблдону за укупно 20. грен слем титулу каријери, тема је немачких медија.

Како преноси Дојче веле у свом прегледу, немацкки медији углавном истичу историјско изједначење у броју освојених грен слемова – по 20 за сваког из “велике тројке” коју сачињавају Ђоковић, Федерер и Надал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дневни лист Франкфуртер алгемајне цајтунг (ФАЗ) донео текст своје дописнице из Лондона Дорис Хенкел, у којем се између осталог каже да је „немогуће је зауставити српског тениског професионалца.

Ауторка наводи да је времешни члан британске краљевске куће, Принц Едварад који носи и титулу војводе од Кента, на овом турниру последњи пут задужен за уручивање победничког пехара, али да је до сада трофеј предавао у руке многих историјских величина.

– Од Рода Левера, Бјерна Борга, Пита Сампраса преко Роџера Федерера и Рафаела Надала до оног човека из српских брда који је 11. јула исписао нове странице историје.

Спортски лист Кикер доноси наслов „Успело му је! Ђоковић у Вимблдону остварио свој велики сан”.

Швајцарски портал Watson констатује да се „на крају све завршило као што је то често био случај претходних година“.

– Када је вазно, Ђоковића практично не можете победити. Од његове кратке кризе 2017. он је освојио осам гренд слемова (једини пораз претрпео је од Надала прошле године у финалу Ролан Гароса) и тиме је у вечној листи најбољих сустигао до сада водеће Федерера и Надала.

Јавни сервис Баварски радио (БР) је на свом порталу вести оставио запис о Ђоковићевој победи у којем се истиче „историјска победа” српског тениског аса.

– Србин Новак Ђоковић је победио на тениском турниру у Вимблдону и тиме прославио историјски тријумф. После Рода Левера, који је то урадио пре више од 50 година, он је први играч којем је пошло за руком да победи на прва три гренд слема у години.

Дневни лист Зидојче цајтунг доноси текст под насловом „The Big One“.

– Ера једног човека: Новак Ђоковић победио је и у Вимблдону на начин кјоји се не може опонашати, па се сада нада још једном успеху. На Отвореном првенству Америке Србин би стварно могао да освоји сезонски гренд слем – наводи се у извештају Дојче велеа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ