Србија

ПОДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ! Вучић објаснио зашто је тражио од Малог 9 милиона евра, као и шта му је министар одговорио

– Нисам тражио 9 милиона евра за себе. Тражио сам и питао да ли имамо могућност за то, и да се провери да ли имамо у резерви или кроз додатне билансе за Милановац. Поносан сам на чињеницу што сам добио одговор да имамо, и да можемо да изградимо тих 50 километара пута – рекао је председник Србије Александар Вучић приликом обиласка немачког ЗФ у Панчеву одговарајући на новинарско питање зашто је тражио новац од министра.

Како је истакао, то није у супротности са неким законом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Вучић је, у оквиру посете Кладову, обишао радове на реконструкцији деонице државног пута од Голог Брда до Кладова у дужини од 34 километра које изводи Штрабаг. Вучић је током обиласка позвао телефоном министра финансија Синишу Малог и договорио са њим да се до краја године обезбеди из буџета додатних девет милиона евра за реконструкцију путева.

Током разговора са радницима и представницима локалне власти Вучић је истакао да је тај пут веома значај за грађане тог дела Србије.

Такође, добио је информацију да ће обнова и реконструкција пута од Зајчара до Неготина бити завршена до 15. октобра.

Председник се том приликом интересовао и за друге путеве у том крају, на пример, за пут од Неготина до Брзе Паланке у дужини од 30 километара, затим пут до Клокочевца и ка другим местима.

Синиша Мали је раније говорио о томе како се изгледа када га председник позове и пита за новац за неке пројекте:

– Ја се мало правим да не чујем – написао је Мали уз снимак на коме се види како председник Србије Александар Вучић вози министра грађевинарства Томислава Момировића, директора ЈП „Путеви Србије“ Зорана Дробњака и њега.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ