Спорт

ШОКАНТНЕ РЕЧИ! „Зашто не могу да навијам за Ђоковића? Мрзим га као да је фашиста“

О најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу посебно се прича после Вимблдона, где је освојио 20. Гренд слем трофеј.

После освајања шестог Вимблдона и 20. ГС трофеја, Новак се изједначио на вечној листи са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером, па сада више Шпанац и Швајцарац тешко да имају шта против њега у GOAT трци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада се јављају разни стручњаци из тениског света, а посебно се истиче једна колумна са „Sportskeeda“ портала.

Аутор је индијски новинар Шајам Камал и назив текста је „Зашто не могу да навијам за Новака Ђоковића“.

„Да морам да изаберем једног играча да игра тенис за мој живот, не бих изабрао Ђоковића, чак и да знам да ми је то једина шанса да останем жив“, објашњава Камал и наставља:

„И поред свега, морам да признам да је Ђоковић вероватно најбољи тенисер свих времена, иако још траје та дебата. Мрзим га као да је фашиста. Зашто? Зато што је његова мајка Дијана 2008. године рекла ‘краљ је мртав, живео краљ’, када је Ђоковић победио Федерера у Аустралији 2008. године. Када сам 13 година касније видео да је његове име поново на зиду на Вимблдону, сетио сам се са коликом га страшћу мрзим. Али, он је и даље овде. Бољи је од Надала и Федерера. Све има боље од њих, све је на његовој страни.

Како је постао најбољи? Видели сте у финалу Вимблдона, последњи поен. Играо је 11 удараца на 2:1 у сетовима и 5:3 против једног Матеа Беретинија и чекао је да он погреши. То је добар потез, али ко воли такав тенис?

Дуго сам размишљао зашто га толико мрзим. Вероватно због хладнокрвности и тог ‘мртвог’ стила. Ако сте навијач Надала и Федерера имате шта да волите. Овако… Јесте он најбољи и превише је добар да би били узбуђени око њега. Непобедив је.

Ако звучим огорчено, то је зато што јесам“, стоји у колумни.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ