Србија

СЈАЈНА ВЕСТ! Стиже нова новчана помоћ државе грађанима Србије, 1.000 евра по домаћинству! Ево о чему је реч!

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић обишао је у Доњој Гуштерици код Липљана породице чија су имања и домови пострадали од поплава у јануару и најавио најскорију помоћ Владе Србије у санирању штете.

„Дошао сам у Доњу Гуштерицу да бих данас званично најавио помоћ Владе Републике Србије угроженом становништву овде на КиМ које је претрпело поплаве током јануара месеца. Овде сам посетио две породице које су претрпеле озбиљне штете. Овде сам код породице Лазић, а био сам и код породице Шубарић. То су дивне породице које имају више деце и свакако држава Србија мисли на наше људе и гледамо на све начине да им помогнемо“, рекао је Петковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По његовим речима, од данас 150 домаћинстава која су претрпеле поплаве и где је вода ушла у куће, добиће по 1.000 евра у динарској противредности.

„Оно што хоћу додатно да кажем, још око 500 породица, највише на централном Косову, али у у Косовском Поморављу, а реч је о домаћинствима друге категорије, где је вода ушла у двориште или у помоћне објекте, добиће преко канцеларије за КиМ по 50.000 динара“, поручио је Петковић.

Директор канцеларије за КиМ истакао је да на тај начин држава Србија показује да води рачуна о својим људима.
„Не само улагањем у изградњу, већ и помагањем кад претрпе штету.Током ребаланса издвојили смо средства у износу од 200 милиона за реконструкцију свих важних инфраструктурних објеката, који су такође током поплаве пострадали, мостови, улице, путеви… Али и 100 милиона динара за чишћење речних корита и превенцију од поплава. То ће помоћи да имамо мање поплава. Морате да разумете да овде не зависи све од нас. Нису ни Лазић ни Шубарић ти који загађују реке, него је то проблем који очигледно траје више деценија и важно је да урадимо све да зауставимо талас тих поплава, поготово када падну велике кише“, закључио је Петковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине/Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ