Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА ГРАЂАНИМА: Председник има важне вести

Председник Србије Александар Вучић гостује у студију нишке телевизије „БелАми“.

Вучић говори о свим актуелним темама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан зашто многи млади људи неће да се вакцинишу, председник је одговорио да је често проблем у старијима који не знају лепо да објасне важност имунизације.

„То је последица младалачког бунта, али и теорија завере које стално колају. То је негде и људска природа, лако је измислити десет прича и лагати народ да ће да вам се залепи новчић. Проценти нам показују да у неким земљама постоје још већи проблеми са тим него код нас“, казао је Вучић.

„Ја ћу и трећу дозу да примим кинеску вакцину“.

„Она ствара мање антитела него фајзер, али је то традиционална вакцина која не доноси никакав ризик апсолутно. Немате разлога за било какав страх, зато су и Руси узели ковивак, који је направљен по кинеској вакцини“.

„Моја мајка је примила кинеску вакцину и имала опструкцију плућа. Али одједном су леукоцити почели да се враћају“.

„Да ли међу преминулима има оних који су примили вакцину? Наравно да има, али погледајте проценте“.

Председник је додао да је проблем у ономе што може да се деси са бројем заражених, и замолио је људе још једном да се вакцинишу, а потом и похвалио Нишлије који су се одазвали на позив за имунизацију.

„У Нишу било много горе да није био изграђен Клинички центар у том граду“.

„Постоје у Новом Пазару и Тутину неки верски разлози, али какве разлоге имају људи у Мионици. Ви стимулишете некога, терате га да себи спаси живот. Доносе ризик за своје окружење, и то је та врста одговорности коју не разумем, али ми као држава смо много урадили како би подстакли људе“.

„Потребно је бити далековид и имати визију. Ми сада градимо 12 плус 7 општих болница. Подигли смо две нове ковид болнице у Крушевцу и Батајници, а 1. септембра отварамо једну у Новом Саду. Све смо то успели да урадимо“.

„Један мој пријатељ из Ниша ме је назвао зато што му је ћерка тешко болесна од короне, ја сам рекао да могу да учиним само оно што закон дозвољава. Онда сам га питао да ли је вакцинисана, и испоставило се да није. Моју породицу је спасила вакцина. Мајка има опструкцију плућа, примила је прву дозу кинеске вакцине, и било јој је лоше, међутим одједном су леукоцити почели да се враћају, не од лекова већ од вакцине. То јој је спасло живот“.

Онда се Вучић осврнуо на економију.

„Пристао сам да кренемо у најтеже мере, иако су многи, па и моји родитељи, били против тих мера. Имали су велике пензије. Смањивали смо пензије и плате. Знао сам да ће да ме критикују. Ми смо 2012. у земљи направили 32,5 милијарди евра. Крај ове године дочекујемо са 51 милијардом. За више од 55 одсто смо увећали БДП за осам година“.

„Минималац је био 159 евра, а ову годину хоћемо да завршимо са скоро 300 евра минималцем“.

Вучић је данас у пуној нишкој хали „Чаир“ председавао састанком страначких одбора централне Србије и Косова и Метохије.

Извор: Курир.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ