Србија

Метеоролог Ђорђе Ђурић открио све! ЕВО КАДА СЕ ВРАЋА ЛЕТО!

После тропског таласа уследило је и захлађење праћено обилним падавинама и временским непогодама, а према најави метеоролога Ђорђа Ђурића лето се враћа од четвртка

„До уторка ћемо бити под утицајем циклона, са опасношћу од грмљавине, градова и јаких падавина. Стабилизација времена од среде, а лето нам се враћа од четвртка. Србија је и даље под утицајем висинског циклона. Центар овог циклона је изнад јужних крајева Јадранског мора и веома је простран, па га пресрећу централни Медитеран, Балканско полуострво и Србија. Под утицајем овог циклона веома је нестабилан са честим пљусковима и грмљавином“, написао је Ђурић на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сручила се велика количина падавина

„Већ данима у Србији има и јачих грмљавинских олуја и непогода са градом, олујним ветром и обилним пљусковима. У многим пределима Србије претходних дана пало је од 20 до 60 милиметара кише по квадратном метру, у деловима централног Поморавља и више од 100, а на појединим локацијама Србије у време грмљавинских непогода у веома кратком временском интервалу пале су огромне количине падавина“, објавио је Ђурић.

До истока Србије захлађење није стигло.

„Након температура и до 39-40 степени, коначно је дошло и до пада температуре на нормалне вредности за средину лета. Ипак, услед падавина, веома је висока релативна влажност ваздуха, па је време веома спарно и неугодно. Освежење и даље није стигло до крајњег истока Србије, па тако температуре у Неготину и даље достижу 35 степени, а суша све више уништава пољопривредне културе“, додао је метеоролог.

Време данас и сутра

„У Србији у недељу променљиво облачно, спарно и нестабилно са кишом и са локалним пљусковима и грмљавином, нарочито рано ујутро, а потом после подне и увече и током ноћи. Биће услова за грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и обилним пљусковима. Средином дана у већини предела биће сунчаних периода, осим на југу и на западу, док ће на истоку и југоистоку Србије суво бити и током преподнева. Дуваће слаб до умерен северозападни ветар, на истоку Србије и у доњем Подунављу појачан источни. Максимална температура од 26 до 32 степена, у Неготинској Крајини до 35, а у Београду око 30 степени“, најавио је он.

Почетак недеље променљив.

„У Србији и у понедељак и уторак променљиво облачно, спарно и нестабилно са кишом, пљусковима и грмљавином. Биће услова за грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и обилним пљусковима. Минимална јутарња температура биће од 16 до 22 степена, у Београду до 19-20 степени, а максимална дневна од 24 до 29, у Београду до 26-27, а најтоплије биће у Неготинској Крајини, температура до 32 степена“, написао је Ђурић.

Од среде престанак падавина

„Добра вест је да нас од среде очекује стабилизација времена. У среду се очекује смена сунчаних и облачних интервала, уз јак северозападни ветар. Максимална температура биће од 23 до 27, у Београду до 25 степена. У четвртак и петак јутра веома пријатна и свежија, а током дана сунчано и топло, уз максималне температуре у већини предела око 30 степени, што су просечне нормалне вредности за средину лета. Према тренутном прогнозама наредног викенда сунчано и веома топло, уз температуре и више од 35 степени“, најавио је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ