Регион Србија

Срамота! ХРВАТСКА БРУЈИ О СКАНДАЛОЗНОЈ ИЗЈАВИ! Срби никада неће играти код мене!

Почео је фудбалски шамионат Хрватске шокантним поразом Динама из Загреба на „Максимиру“ од Славена, а у центру пажње је и повратак у елиту фудбалског клуба Хрватски драговољац

Након неколико година паузе поново се клуб из Загреба вратио у елиту. Хрватски медији подсетили су на чувене изјаве некадашње председника Хрватског драговољца Стјепана Спајића (1952-2004) који је изјавио да док је он у клубу у њему неће играти Срби, хомосексуалци и црнци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ми ћемо заувек остати етнички чист клуб. Док сам ја председник, Срби никада неће играти. Поред Срба, неће играти ни педери, а црнци могу само ако су католици. Пошто не смемо да играмо у црним дресовима, било би добро да имамо црнце у тиму и да им само бојом нацртамо бројеве на леђима – причао је својевремено “Рођо“

Спајић је био власник ланца месара “Рођо“, а давне 1989. године био је један од оснивача ХДЗ-а, а пет година касније дошао је на чело клуба који се током грађанског рата на простору Југославије уопште није такмичио.

Једном приликом дошао је на утакмицу у Београд између Партизана и Кроације, а онда причао како је дошао са хрватским таблицама.

– Како сам се осећао када су нам викали ‘Усташе?’ Одлично, цео стадион је навијао за нас – често је цитирана његова изјава о тој утакмици у Хумској.

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ