Свет

СТРАВИЧНО ПРОРОЧАНСТВО Баба Ванге: Поплава која стиже доноси реку ЛЕШЕВА, а онда долази нешто још СТРАШНИЈЕ

Баба Ванга, чије је право име Вангелиа Пандева Димитрова Гуштерова, рођена је 31. јануара 1911. у македонској Струмици. Према народном предању и многим сведочанствима, предвидела је најважније светске догађаје, а посебно катастрофе.

Између осталог, остала је записана њена прича о великој поплави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Велика поплава која стиже у касно пролеће донеће реку лешева… А тек кад помислимо да је најгора ноћна мора прошла, стиже страшна болест. Биће гора од сиде, а покосиће мушкарце – речи су које је Ванга изговорила пре смрти у једном од последњих интервјуа украјинском путнику и бизнисмену Анатолију Лубченку

Вангу је посетио 1994. кад је већ била крајње исцрпљена од борбе с тешком болешћу. Њена пророчанства најављивала су мрачну 2014. годину.

Иако Ванга није прецизирала када ће светом потећи реке лешева, експерти су сматрали да је реч о низу поплава које ће долазити из године у годину и носити баш све пред собом. Јун 2014. године заиста је донео незапамћену катастрофу. Бујице су носиле куће, уништиле аутомобиле и скоро све што су људи имали. Израз њихових лица све је говорио.

– Трагедија је превелика. Ја сам на улицама предграђа. Овде нема пута, нема кућа, аутомобили су један на другом – запомагао је Иван Портних, тадашњи градоначелник града Варне, познатог бугарског летовалишта.

Тих дана проживљавали су ноћну мору.

Потоп је био страшан, библијски, невиђен – захватио је велик део Бугарске. Ванга га је видела, била је у праву. Само два месеца раније, сличан хаос проживљавале су и Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина. На становнике као да се срушила сва тежина овог света, и то у само неколико дана.

Људскост је у овом случају, сведочили смо, ипак је надјачала трагедију. Људи су помогли људима. Због потопа људи су поновно били људи. Скупљени у контејнерима помагали су, делили последњу кору хлеба, деца су се поново дружила.

Свет као да је опет био онакав какав треба да буде – пун хуманости и братске љубави. Полицајци, ватрогасци, војници, комшије – гацали су кроз воду и спасавали свако биће – од пилића до човека. Једни су гинули за друге. А управо то је свету, како је говорила Баба Ванга, недостајало.

 

 

 

 

 

 

Извор: 24sata.hr

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ