Србија

СТРАВИЧНО! Покосио децу на прелазу на Карабурми па побегао и неће одговарати?!

На Карабурми је аутомобил је синоћ ударио два дечака на пешачком прелазу, а возач је одмах побегао са места несреће.

Два брата од 9 и 4 година синоћ су повређени у саобраћајној несрећи у улици Маријане Грегоран на Карабурми. Према незваничним информацијама, дечаци су са оцем прелазили улицу када их је ударио аутомобил. Након што их је ударио, возач аутомобила је одмах побегао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дамир Окановић из Комитета за безбедност у саобраћају рекао се и даље испитује под којим околностима је дошло до несреће.

„Тужилаштво води истрагу и бавиће се утврђивањем свих околности. Ми знамо да је возач напустио лице места, али напуштање места несреће, по нашем Закону, није кривично дело. По пракси и тумачењу, овај возач практично неће бити одговоран, јер је на лицу места било других лица која су помогла дечацима, чиме они нису ‘остављени без помоћи’ до доласка Хитне помоћи. Напуштање лица места је неморалан чин и последње што треба да урадите ако већ учествујете у удесу“, рекао је он и додао да ће за изазивање несреће и наношење повреда возач ипак одговарати, када буде био приведен правди.

Очевици кажу да су након ударца изашли на улицу и видели оца како плаче над старијим сином. Прву помоћ малишанима су пружили становници насеља, све док нису дошле две екипе Хитне помоћи. Старији дечак (9) је теже повређен, има повреду главе, док је млађем (4) повређена рука.

Окановић је додао и да се поставља питање да ли јавна расвета у то време била укључена, јер се она сваки дан укључује у тачно одређено време, као да је синоћ била веома лоша прегледност због лоших временских услова. Он додаје да возача у било ком моменту не сме да изненади пешак на пешачком прелазу и да је потребна додатна опрезност и на тим местима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ